Město Plzeň podpoří volnočasové aktivity dětí a mládeže

Celkem 123 žádostí o dotace obdržel Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně, a to z programu na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže pro letošní rok. Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Plzně, která se jimi zabývala, nakonec doporučila udělit podporu v souhrnné výši 1,93 milionu korun 118 žadatelům.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přidělení části peněz schválili radní, o dalších budou rozhodovat zastupitelé. 

„Cílem tohoto dotačního programu je podpora realizací volnočasových vzdělávacích a výchovných programů v rámci mimoškolních aktivit dětí a mládeže jako prevence sociálně patologických jevů. Mezi žadateli jsou mateřské i základní školy, ale také různé sportovní kluby, zájmové skupiny jako Junáci i jiné subjekty pracující s dětmi a mladými lidmi,“ uvedla náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. 

Podporu žadatelé chtějí například na pořízení koloběžek a dalšího sportovního vybavení pro volnočasové aktivity dětí, na nákup deskových her rozvíjejících motorické dovednosti i logické myšlení, na nákup hlíny pro keramický kroužek i dalších materiálů pro tvůrčí činnosti, na ceny do nejrůznějších soutěží, na pořádání kempů a příměstských táborů, na pořádání tematických kroužků, jakými jsou plavání s výukou záchrany tonoucího a další. Celková částka, kterou požadovalo 123 žadatelů, byla téměř 7,5 milionu korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka