Společnost Domovinka získá pro své klienty nový výtah

Dotací půl milionu korun podpoří město Plzeň stavbu nového lůžkového výtahu pro potřeby klientů společnosti Domovinka – sociální služby, o.p.s., která zajišťuje služby seniorům.

Cílená propagace v Plzni

S přidělením dotace souhlasili radní a doporučili zastupitelům, aby jejich návrh schválili. 

Domovinka sídlí v administrativní budově TJ Lokomotiva Plzeň z. s., Úslavská 2357/75. Ve vnitřních prostorách bude vybudován hydraulický lůžkový výtah s kapacitou 13 osob, který má sloužit především pro klienty Domovinky. „Stacionář Domovinky používal od roku 2011 pro přepravu imobilních klientů schodišťovou plošinu. Zařízení se však opotřebovalo zejména kvůli navýšení počtu klientů stacionáře a bylo jej nutné často opravovat. Podle odborné firmy  v současné době není již repasování plošiny možné,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Celkové náklady na výstavbu výtahu dle zpracované projektové dokumentace a cenové nabídky dodavatelských firem činí 2,5 milionu korun. „Organizace TJ Lokomotiva Plzeň požádala o finanční podporu ve výši půl milionu korun, z níž by hradila technologickou část výtahu. Ta umožní lepší obslužnost a zvýšení mobility osob umístěných ve stacionáři. Město se chystá vybudovat domov pro seniory ve Chvojkových lomech, kde by v budoucnu měla sídlit Domovinka. Bohužel takto významná stavba se nedá zrealizovat v krátkém čase a tuto situaci je potřeba řešit hned,“ dodal ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka