Město Plzeň se stalo členem Klastru Chytrý Plzeňský kraj

Klastr Chytrý Plzeňský kraj vznikl za účelem rozvoje konceptu chytrého regionu Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Jeho posláním je propojit veřejné služby s novými informačními technologiemi a vytvářet podmínky pro realizaci nových technologií. Klastr je dobrovolným a nezávislým sdružením právnických a fyzických osob, zastupitelé města Plzně schválili na svém zasedání členství v daném spolku.

„Jsem přesvědčen o tom, že město Plzeň je takzvaně smart, tedy je chytrým městem, jsme lídry tohoto konceptu v České republice a pomocí nových technologií se nám daří zkvalitňovat a ulehčovat život našich občanů v krajské metropoli. Zapojením do klastru chceme spolupracovat s ostatními subjekty a přinášet další zlepšení pro život nejen našich občanů, ale i obyvatel kraje a také návštěvníkům,“ vysvětlil primátor Martin Zrzavecký. Podle něj se chce město v klastru věnovat zlepšování bezpečnosti obyvatel a tím i jejich kvality života, zlepšování životního prostředí v regionu Plzeňsko, ale také především zlepšení dopravní situace ve městech regionu Plzeňsko či zlepšení dostupnosti zdravotních a sociálních služeb.

Klastr Chytrý Plzeňský kraj se dále bude věnovat oblastem výzkumu a vzdělávání, praktické spolupráci s jinými subjekty v této oblasti na národní i mezinárodní úrovni, pořádat semináře, přednášky a konference. Klastr si klade za cíl spolupracovat i se školskými zařízeními, především s vysokými, středními školami a odbornými a výzkumnými institucemi.

Zastupování města Plzně ve valné hromadě klastru bude delegováno na ředitele Útvaru koordinace evropských projektů města Plzně, příspěvkové organizace, jež je realizátorem projektu Smart City Plzeň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka