Plzeňské adventní prohlídky mají přidané termíny

Pro velký zájem ze strany návštěvníků jsme vypsali dalších šest termínu, které jsou nyní v prodeji v Turistickém informačním centru vedle radnice a na rezervačním portálu Plzeňská vstupenka.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Po loňském premiérovém ročníku jsme očekávali, že zájem o adventní prohlídky bude veliký. Nicméně i tak nás překvapilo, jak rychle se vstupenky vyprodaly. Evidujeme i značný zájem ze strany skupin. Advent by neměl být jen o nakupování vánočních dárků a my jsme rádi, že můžeme zájemcům nabídnout zajímavé zpestření adventního programu,“ říká vedoucí Turistického informačního centra Irena Benešová.

V prodeji jsou nově vstupenky na termíny:

 ·         Sobota 2.12. od 16:45 hodin

 ·         Pátek 8. 12 od 16:00 a 17:30 hodin

 ·         Neděle 10.12 od 16:45 hodin

 ·         Sobota 16.12. od 14 hodin

 ·         Sobota 23.12. od 15 hodin

Také vletošním roce nabídnou adventní prohlídky speciální zážitek. V nezaměnitelné atmosféře vánočně vyzdobené Plzně čeká jejich návštěvníky krátká procházka historickým centrem města. Během ní je průvodce seznámí nejen shistorií Vánoc, ale také vánočními zvyky a tradicemi zplzeňského regionu. Vstupenky na adventní prohlídky jsou vprodeji od 15. listopadu vTuristickém informačním centru a na portálu Plzeňská vstupenka.

Během prosincových víkendů budou mít Plzeňané a návštěvníci města možnost zúčastnit se speciálních adventních prohlídek. Průvodce v kostýmu je seznámí nejen shistorií slavení Vánoc, dozvědí se zajímavosti o plzeňských betlémech i pověrách spojených se štědrovečerní večeří adalšími událostmi zobdobí adventu.

Po úspěšné loňské premiéře, kdy většina zprohlídek byla zcela vyprodaná, přichází organizátoři sněkolika novinkami. „Naši průvodci se letos nebudou zaměřovat tolik na to, jak se Vánoce slaví různě po světě. Účastníkům chceme přiblížit vánoční zvyky a tradice znejbližšího okolí, tedy z Plzeňska,“ vysvětluje Barbora Živná zorganizace Plzeň – TURISMUS.

Účastníci speciálních prohlídek si vyslechnou příběhy plzeňských betlémů. Průvodce je seznámí se zvyky a tradicemi spojenými scelým obdobím adventu. Návštěvníky určitě zaujme i pestrá škála pověr spojená nejen se štědrovečerní večeří. Zjistí, co znamenají jednotlivé svíčky na adventním věnci, proč bylo důležité mít na štědrovečerním stole co nejvíce chodů apři hodování nekýchnout, nebo to, že kromě Mikuláše s čertem iLucie aBarborky svým způsobem hlídaly, jestli děti adospělí vdobě adventu nezlobí.

Společně sprůvodcem vkostýmu se návštěvníci vydají od plzeňské radnice na procházku vánočně vyzdobeným historickým centrem Plzně. Každou zprohlídek zakončí příjemné povídání nad šálkem horkého nápoje aochutnávka vánočního cukroví ve sklepení Národopisného muzea.

Vstupenky na prohlídky je možné zakoupit od 15. listopadu vTuristickém informačním centru nebo online na www.plzenskavstupenka.cz. Sraz účastníků je vždy před infocentrem na náměstí Republiky 41 vedle radnice.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka