Město upravilo lesopark Ostende, je atraktivnější pro návštěvníky

Atraktivnější lokalitou se nyní stává lesopark Ostende v blízkosti Velkého boleveckého rybníka v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Město jej nechalo upravit, revitalizace prováděná od dubna do června si vyžádala 1,4 milionu korun včetně DPH. Díky projektu mají nyní lidé k dispozici vylepšený systém cest pro pěší, zlepšila se tím průchodnost územím, přibyl i nový altán. 

„Lesopark Ostende se nachází uprostřed rekreační oblasti, která nabízí Plzeňanům a návštěvníkům města velmi kvalitní vyžití pro každodenní i víkendovou turistiku. Zaměřujeme se také na rozvoj služeb směrem k obyvatelům. Jsme rádi, že můžeme podpořit volnočasové i odpočinkové aktivity,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

„Plzeň vlastní přibližně čtyři tisíce hektarů městských lesů. Většina z nich jsou hospodářské, ty v blízkosti města proměňujeme v lesy rekreační,“ řekl Petr Náhlík, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.

Hlavní úpravy lesoparku se týkaly systému cest pro pěší. Na ně byl použit výhradně přírodní materiál, cesty tím získaly mlatový povrch, krajnice jsou z loupané kulatiny. Cesty a odpočívadla tím zlepšují průchodnost územím a jeho atraktivitu pro návštěvníky lesoparku. „Součástí úprav byla také realizace drobné vodní plochy, tedy tůně pro zadržení srážkové vody. Její funkce tkví především ve zpomalení odtoku srážkových vod a zvýšení biodiverzity, kdy vzniká biotop vhodný pro mokřadní rostliny a obojživelníky,“ vysvětlila Irena Tolarová ze Správy veřejného statku města Plzně, která pro město zajištění projektu realizovala.

Novým objektem v lesoparku je dřevěný altán. Protože jej obklopují duby červené, získal altán přezdívku „červený“, tomu odpovídá i jeho nátěr s nádechem v této barvě. Nový přístřešek mohou návštěvníci využít jako útočiště před deštěm, pro odpočinek i k menším kulturním akcím. „Projekt přírodního lesoparku zahrnuje také postupnou regeneraci lesních porostů, která je zde vedena převážně podporou přirozené obnovy,“ doplnila Irena Tolarová.

Revitalizace lesoparku Ostende byla zahájena v dubnu 2015, dokončena v červnu 2015. Projekt společnosti Geo Vision realizovala společnost RL – stav. Realizace byla hrazena z rozpočtu města.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.06.2015 08:02



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka