Plzeň uzavřela smlouvy s Dominik centrem na provozování Besedy

Město Plzeň se stane stoprocentním vlastníkem společnosti DOMINIK CENTRUM s.r.o. s účinností od 1. ledna 2019.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zastupitelé schválili úplatný převod pětinového podílu Ivana Jáchima na město. Rada města Plzně nyní schválila uzavření nájemní smlouvy objektu Měšťanské besedy a smlouvu o zajišťování kulturních služeb v objektu mezi městem Plzní a společností DOMINIK CENTRUM s.r.o. Dané smlouvy jsou uzavřeny do konce roku 2029.

„Provoz Besedy bude od nového roku zajištěn formou in-house zadání městské společnosti, což znamená, že odpadne povinnost vypisovat tendr na provozovatele a bude zajištěna kontinuita provozování objektu i dramaturgické koncepce kulturních akcí pro veřejnost, která se těší velké a dlouhodobé spokojenosti návštěvníků Měšťanské besedy,“ vysvětlil první náměstek primátora Martin Baxa.

Nově Rada města Plzně bude poskytovat souhlas k uzavření smlouvy s podnájemcem – provozovatelem Kavárny Beseda a poskytovatelem cateringových služeb. V této souvislosti vzala Rada města Plzně na svém jednání též na vědomí návrh jednatele společnosti DOMINIK CENTRUM na postup při výběru podnájemce, jenž bude zajišťovat tyto služby. Komisi pro výběr podnájemce bude jmenovat jednatel společnosti DOMINIK CENTRUM po předchozí konzultaci s vedením města.

Měšťanská beseda, disponující 12 sály a prostory venkovní zahrady s maximální kapacitou kolem tisíce osob, je jedním z nejvýznamnějších kulturních zařízení ve vlastnictví města Plzeň, je ve vynikajícím technickém stavu a je strategicky umístěna v centrální části města.

„Vzhledem k technickému stavu a aktuálnímu rozsahu lokální kulturní infrastruktury neexistuje na území města obdobný objekt s takovýmto spektrem nabídky prostor i služeb pro každodenní kulturní aktivity,“ doplnil Martin Baxa. Kulturní akce v Měšťanské besedě loni navštívilo okolo 80 tisíc diváků, celková návštěvnost na všech akcích činila přes sto tisíc osob.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka