Mezi Plzní a Karlovými Vary pojedou od pondělka nové autobusové spoje

Společnost ČSAD autobusy Plzeň a.s. rozšiřuje na základě přání cestujících dopravu z Plzně do Karlových Varů a opačně. Od pondělí 19. ledna 2015 přibudou spoje v pracovní dny v časech, kdy dnes není doprava zajištěna žádným z dopravců.

Cílená propagace v Plzni

V polovině prosince 2014 při změnách jízdních řádů ve veřejné dopravě došlo ke zrušení několika důležitých spojů mezi západočeskými krajskými městy, které zajišťoval dopravce z Karlovarského kraje, konkrétně společnost Autobusy Karlovy Vary, a.s.

Protože si společnost ČSAD autobusy Plzeň uvědomuje potřebnost dopravy cestujících v inkriminovaných časech, začne s platností od pondělí 19. ledna po dohodě s Plzeňským krajem provozovat nové spoje na lince 440080, a to v pracovní dny v 15:25 z Karlových Varů do Plzně a  v 18:35 z Plzně do Karlových Varů.

Zároveň dochází k drobným posunům u vybraných spojů na lince, aby bylo zajištěno lepší rozložení spojů v rámci dne.
Například namísto 13:45 pojede z Plzně spoj již v 13:35, naopak v pracovní dny pojede z Karlových Varů spoj místo v 16:10 až v 16:25 a páteční spoj pojede nově až v 16:50.

ČSAD autobusy Plzeň a.s. provozuje linku na vlastní podnikatelské riziko. Snaží se tedy přilákat další cestující řadou slev a výhod. Kupříkladu studenti či učitelé vlastnící kartu ISIC mohou dále získat slevu 20% z obyčejného jízdného.

K úhradě jízdného u řidiče lze také využít bezhotovostní úhrady z elektronické peněženky Plzeňské karty, navíc s 5% slevou stejně jako při platbě čipovou kartou ČSAD.

Autobusová linka 440080 Plzeň – Karlovy Vary je zařazena do systému Integrované dopravy Plzeňska (IDP), proto mohou držitelé Plzeňské karty s nahraným předplatným cestovat ve vymezeném území bez nutnosti zakoupení další jízdenky případně doplatí jízdné jen za zbývající úsek.

Ten, kdo chce mít jistotu sedačky nebo si předem vybrat vhodné místo k sezení, může využít zakoupení místenky v předprodeji AMSBUS.
Zákazník s přístupem k síti Internet je schopen si zakoupit s předstihem též elektronickou jízdenku , a to buď ze stránky www.csadplzen.cz/e-jizdenka nebo přes oblíbený vyhledávač spojení ve veřejné dopravě www.idos.cz.
Místenky jsou od prosince 2014 zcela bez příplatku.


Bližší informace o lince včetně jízdního řádu: www.csadplzen.cz/kvary



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka