Michal Horáček se zpěváky a kapelou připomene ve středu svou tvorbu s Petrem Hapkou

Michal Horáček přijede 24. května 2017 do Měšťanské besedy jako textař, básník a hudební producent.

Cílená propagace v Plzni

V novém pořadu Na cestě 2017 připomene s pětičlennou kapelou Petra Maláska a trojicí zpěváků své společné dílo se skladatelem Petrem Hapkou, ale představí i novější projekty. Široké spektrum písní zazpívají Ondřej Ruml, Lenka Nová a František Segrado. Pořadem provede Michal Horáček, který hudbu doprovodí svými komentáři a úvahami.

Michal Horáček s Petrem Hapkou napsali za 30 let spolupráce na 70 skladeb. Na koncertním recitálu 24. května 2017 v Měšťanské besedě v Plzni zazní krom jejich společné tvorby i hity Richarda Müllera, k nimž napsal Michal Horáček texty, a také písně z posledního alba Lenky Nové Čtyřicítka, které otextoval i produkoval.

Spektrum písní si žádá široký rozsah hlasů, a tak Michal Horáček na vystoupení pozval tři pěvecké interprety – Ondřeje Rumla, Lenku Novou a Františka Segrada. Zpěv bude doprovázet pětičlenné hudební těleso ve složení Petr Malásek (klavír), Josef Štěpánek (kytary), Jan Tengler (kontrabas), Petra Malíšková (violoncello) a jeden ze čtveřice špičkových českých bubeníků Bady Zbořil, Miloš Dvořáček, Dano Šoltis či Jiří Slavíček.

Mezi písněmi diváky provede svým slovem sám Michal Horáček, který v pořadu reflektuje aktuální události, přidává i nadčasové úvahy a chybět samozřejmě nebudou ani jeho básně. „Já budu mluvit o tom, co mě právě napadne. Třeba o mé cestě do Plzně. Možná o zajímavých lidech, kterých v poslední době vídám velmi mnoho. Nebo mi ten den ráno zaujme něco zajímavého v tisku. Určitě by mělo zaznít něco o panu Hapkovi.  A snad nezapomenu na některé své básně,“ naznačuje Michal Horáček svůj podíl na květnovém vystoupení.

Nový koncertní projekt Na cestě 2017 uvádí Michal Horáček po úspěchu alb Český kalendář (nejprodávanější CD roku 2014 v ČR) a Segrado (vévodilo žebříčku prodejů v roce 2015) a dvou předchozích turné s hojnou návštěvností. Ve svých hudebních pořadech má Michal Horáček co představovat. Krom tvorby s Petrem Hapkou spolupracoval s několika desítkami hudebníků a napsal texty pro ještě mnohem více písní. Texty do alba Český kalendář ve formě villonských balad dal k dispozici ke zhudebnění a vyzval k tvorbě skladatele bez ohledu na jejich profesionalitu nebo známost.

Ondřej Ruml vystudoval zpěv na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka a poté vystupoval s různými jazzovými a funkovými formacemi i swingovými bigbandy. Ve známost se dostal zejména díky účasti v soutěži X-faktor, v níž v roce 2008 skončil na druhém místě. O rok později ztvárnil hlavní roli v lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam, který uvedla Státní opera v Praze. Od té doby s Michalem Horáčkem pravidelně spolupracuje a účinkuje také v dalších hudebních projektech, muzikálech, rockových operách i divadelních hrách.

Lenka Nová je zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem. Se zpěvem začínala v rockových kapelách v Brně, poté 12 let zpívala v kapele Laura a její tygři, s níž odehrála stovky koncertů a nahrála několik alb. Od roku 2008 úzce spolupracuje s textařem Michalem Horáčkem. Natočila s ním alba Ohrožený druh, Český kalendář a roce 2016 desku “Čtyřicítka”, kde je nejen interpretkou, ale také autorkou hudby. Lenka se věnuje také své sólové kariéře. 

František Segrado si nadělil své debutové sólové album k šedesátinám. Nazval ho Segrado a vydal ho ve spolupráci s textařem a producentem Michalem Horáčkem. Už dříve však František Segrado exceloval na desce Michala Horáčka a Jardy Svobody Tak to chodí a následně na dvou albech dvojice Hapka - Horáček: Strážce plamene a Ohrožený druh. Skvěle se zhostil i role Pozorovatele v Horáčkově lyrikálu KudyKam.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka