Mikuláš v pondělí v Depu zkontroluje, jak děti utrácejí peníze

V pondělí 4. prosince se od 15 do 19 hodin v Kreativní zóně DEPO2015 koná netradiční Mikulášská besídka, spojená s interaktivní expozicí „Jak se točí peníze“, kam v tento den platí poloviční vstupné. Kromě hry, v které proniknou do tajů vydělávání i utrácení peněz, budou pro malé návštěvníky připravené předvánoční workshopy a dětská diskotéka. Děti se mohou těšit na výrobu masek čerta a anděla, peněženek, ozdob na stromečky, mikulášských kouliček a mnoho dalšího. Vzdělávací expozici „Jak se

Cílená propagace v Plzni

Kromě hry, v které proniknou do tajů vydělávání i utrácení peněz, budou pro malé návštěvníky připravené předvánoční workshopy a dětská diskotéka. Děti se mohou těšit na výrobu masek čerta a anděla, peněženek, ozdob na stromečky, mikulášských kouliček a mnoho dalšího.

Vzdělávací expozici „Jak se točí peníze“ během prvních dvou měsíců navštívilo více než 4000 diváků, z toho už více než 110 školních tříd. Do konce dubna si vzdělávací program rezervovalo už 220 tříd, a to nejen z Plzeňského kraje, ale i vzdálenějších koutů republiky. 

Svou koncepcí a obsahem expozice netradiční formou přispívá ke zvýšení finanční gramotnosti dětí, učí je rozvíjet správný úsudek, rozhodování i kritické myšlení. Stejné cíle si klade i soutěž, která je s expozicí Jak se točí peníze spojená. Online hra pro žáky prvních až sedmých tříd základních škol běží na stránkách www.verimedobrymvecem.cz a již se do ní zapojily desítky soutěžících, z nichž prvních pět výherců si už odneslo sladkou odměnu v podobě měšce s čokoládovými mincemi.

Expozice vznikla z podnětu Skupiny Erste jako součást programu Erste Financial Life Park a je putovní. Vytvořilo ji dětské muzeum ZOOM ve Vídni ve spolupráci s dětským muzeem FRida&freD v Grazu. V Plzni bude otevřená do 18. dubna 2018.

DEPO2015 zve také široký doprovodný program. Součástí expozice je herna s výtvarným koutkem a podzemním doupětem pro mafiány a černý trh. 2. února 2018 si o nejen o vysvědčení a financích budou moci návštěvníci povídat s ambasadorem výstavy KOVYm. A v týdnu jarních prázdnin na Plzeňsku, od 19. do 25. února 2018, bude široké veřejnosti k dispozici stejný vzdělávací program, jaký DEPO2015 nabízí školám.

Vstupné do expozice činí 50 Kč a klienti České spořitelny mají 50% slevu. Vše o výstavě najdete na stránkách https://www.depo2015.cz/proskoly. Školy, které si rezervují exkurzi, mohou navíc využít příspěvek na dopravu nebo vstupné zdarma pro sociálně znevýhodněné žáky.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka