Miloš Zeman ukončil návštěvu kraje, oslavil tu čtvrtý rok ve funkci

Čtvrtek 26. ledna 2017 zahájil prezident republiky Miloš Zeman na Středním odborném učilišti v Domažlicích, kde kromě jiného odpovídal na všetečné dotazy studentů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hlava státu tak pokračovala v třídenní návštěvě Plzeňského kraje.

Před budovou učiliště vítala prezidenta ředitelka školy Zdeňka Buršíková a také dívky v krojích, které nabídly prezidentovi chodský koláč. Miloš Zeman zde debatoval s řediteli vybraných středních škol v kraji a poté hlavně se studenty, kteří měli mnoho dotazů. Zajímali se například o to, kdo je prezidentovým kadeřníkem, jaký má názor na kapelu Ortel, co si myslí o EET nebo jaký je jeho postoj k zavedení jednotné měny v ČR. Prezident v úvodu řekl, že si velmi váží řemeslných a technických profesí a popřál žákům a studentům hodně štěstí v práci a vysoké platy. Žáci si pro prezidenta na závěr připravili několik dárků, které sami vyráběli – šachovnici, popelník, retro rádio, chodský koláč a holbu.

Dále prezidentská kolona pokračovala do Kdyně, kde se Miloš Zeman přivítal se starostou města Janem Löffelmannem a po krátkém přivítání debatoval na městském úřadě se zástupci města Kdyně a starosty okolních obcí. Kolem jedné hodiny prezident spolu s hejtmanem Josefem Bernardem, který jej po celou dobu návštěvy doprovázel, zahájil setkání s občany Kdyně například o své kandidatuře na prezidenta nebo o jeho názoru na nového amerického prezidenta. Na závěr setkání Miloš Zeman dekoroval prezidentskou stuhou prapor města a zapsal se do pamětní knihy.

V závěru návštěvy se uskutečnila tisková konference, kde hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard shrnul nejdůležitější témata, o kterých s prezidentem během návštěvy debatovali. Jedním z témat byla péče o seniory, dále například dětské domovy a pěstounská péče. Prezident zhodnotil návštěvu kraje, zmínil svoji podporu jaderné energii, hovořil o zákonu o národních parcích, ale také vytkl kraji velké množství chátrajících památek. 

Jako rozloučení s Plzeňským krajem předal hejtman Josef Bernard Miloši Zemanovi soudek polotmavého pivního speciálu uvařeného v Plzeňském Prazdroji a vepřovou zabijačku vyrobenou v restauraci Přeštická svině.

Miloš Zeman navštívil Plzeňský kraj již počtvrté, a právě ve čtvrtek 26. ledna 2017 na den přesně „oslavil“ čtvrtý rok ve funkci prezidenta České republiky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka