Miloš Zeman v kraji, den druhý: Beseda s občany v Blovicích i klatovskými žáky

Klatovy, Chlumčany, Blovice, to byla města, které prezident Miloš Zeman během úterního druhého dne pobytu v Plzeňském kraji navštívil. Hovořil se studenty, zaměstnanci společnosti Lasselsberger a občany Blovic.

Cílená propagace v Plzni

Druhý den prezidentské návštěvy zahájilo setkání Miloše Zemana s vybranými řediteli středních škol Plzeňského kraje a vedením Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy, kde se také celá akce konala. Před polednem se prezident spolu s hejtmanem Václavem Šlajsem a ředitelem školy Vladislavem Smolíkem přemístili do společenského sálu, kde už čekaly desítky žáků klatovských středních škol. Více než půl hodiny měli žáci možnost pokládat prezidentovi dotazy. Studenty zajímal například prezidentův názor na referendum na Slovensku, které se týkalo homosexuálních párů, další dotaz se týkal uprchlické krize v Evropě. Miloš Zeman také na základě jednoho z dotazů okomentoval chování politiků, ale zmínil i to, co jeho přivedlo k politice. Na závěr nechyběl podpis do pamětní knihy školy a předání daru, který upekli studenti školy – velký nazdobený perník.

Odpoledne prezidentská kolona dorazila do Chlumčan na návštěvu společnosti Lasselsberger s.r.o. Nejprve se hlava státu setkala s vedením firmy a poté také se zaměstnanci, kteří měli opět možnost pokládat prezidentovi otázky. 

Na závěr druhého dne návštěvy Miloš Zeman přijel na blovickou radnici, kde jej uvítal starosta města Jan Poduška. Po jednání s představiteli města následovalo veřejné setkání v obyvateli Blovic v Lidovém domě. Tady už čekaly na prezidentskou návštěvu stovky lidí. Na úvod blahopřál prezident starostovi Janu Poduškovi k titulu Nejlepší starosta Plzeňského kraje 2010 – 2014, hned poté následovala debata s občany města. Přítomné zajímal prezidentův názor na média, vztah k houbaření nebo názor na kauzu vězně Jiřího Kajínka. Na závěr se prezident podepsal do pamětní knihy města, dekoroval prapor a také převzal dar v podobě několika lahví speciálních piv a místní pálenky.


3. den návštěvy

středa dne 10. února 2016

10:30 - příjezd do Kornatic

(Kulturní dům, Kornatice 26, 338 43 Mirošov)

10:35 - setkání s představiteli obce a dalšími starosty okolních obcí

11:10 - setkání s občany

(Kulturní dům)

12:00 - příjezd do Mirošova do Domova Harmonie, Centrum sociálních služeb Mirošov

(Skořická 314, 338 43 Mirošov)     

12:05 - setkání s představiteli Domova Harmonie, vedením obce a řediteli jiných ústavů sociální péče v Plzeňském kraji

12:35 - setkání se zaměstnanci Domova Harmonie, občany Mirošova a občany okolních obcí



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka