Milovníci čaje se o víkendu setkají u Ferdinandova pramene

O tomto víkendu zažívá Ferdinandova kolonáda v Mariánských Lázních festival čaje a čajové kultury ČajoKrásno, letos s podtitulem Čajová zahrada.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na návštěvníky čekají zajímavé přednášky, workshopy, trh, samozřejmě také ochutnávky špičkových čajů a letos nově výstava bonsají. Ačkoliv jde teprve o 3. ročník, na akci se chystají lidé z různých koutů republiky.

Letos poprvé je festival dvoudenní a `Ferdinandka` jím bude žít v sobotu 5. a v neděli 6. srpna.

„Hlavní program je soustředěn na neděli, sobota je taková `předskokanská`,“ vysvětluje Barbora Koreisová, jedna z organizátorek. Jak však podotýká, rozhodně stojí za to přijít. „V sobotu začínáme v 10.30 hodin pohádkou, po které se uskuteční beseda o čínské medicíně, odpoledne se pak zájemci dozví víc také o aztécké astrologii a numerologii. První festivalový den zakončí v 16 hodin koncert funk-bluesové kapely Miky Tichý Duo,“ říká.


Nedělní program začne v 10 hodin, a to koncertem na tibetské mísy a rozcvičkou tai chi. Přes den se mohou návštěvníci těšit na hudební vystoupení souboru PraMeny, čajový koncert, ale i na krásné tanečnice, které představí americký tribal styl. Uskuteční se také akustické vystoupení skupiny Jayamantra, workshop Afrodance, nachystané budou i ukázky bojových umění, koncert reggae a jazzu. 

„Přijede víc než desítka čajoven z různých koutů České republiky a lidé si mohou nakoupit na bohaté festivalové tržnici. Milovníci čaje si jistě užijí ochutnávky nově nasbíraných čajů z letošního roku a z konce minulého roku a připravené budou také ochutnávky veganského jídla,” podotýká Barbora Koreisová. Je to zkrátka ideální příležitost, jak strávit krásný den s celou rodinou.

A jak to celé vlastně začalo? Organizátoři se nechali inspirovat na podobné akci v Praze. „O jedné krásné prázdninové neděli jsme při návštěvě našeho mystického hlavního města procházeli jen tak náhodně Vyšehradskou pevností a na hradbách jsme zaslechli nezvyklé zvuky. Když jsme postoupili o kousek dál, naskytl se nám pohled velice překvapivý a současně velice příjemný. Lidské hemžení v trávě mezi stromy, kolem čajových misek a nad dobrotami rozmanitých chutí a vůní, doprovázené tajemnou hudbou hráčů na didgeridoo, japonských fléten a tibetských mís,“ popsala Eva Koreisová, další z organizátorek. „Byl to Čajomír, svátek čaje na Vyšehradě. Zůstali jsme celý druhý ročník a žádný z dalších jsme nevynechali. V posledních čtyřech letech jsme jedni ze spolutvůrců, za úsvitu konáme na mocném Vyšehradě meditaci, a nyní už i vaříme pro hosty festivalu náš Čajokrásný čaj.“ A ten mohou lidé ochutnat i v Mariánských Lázních.


Akci pořádá Čajokrásno z.s. Mariánské Lázně společně s městem Mariánské Lázně, společností Lázně Mariánské Lázně a.s. a TDS Mariánské Lázně.

PROGRAM:


Sobota 5. 8.

10:30 Pohádka Kašpárek s Honzou v zakletým hradu (LD v Boudě Plzeň)
12:30 Beseda na téma Čínská medicína Sifu (Kung fu David Šejna Plzeň)
14:00 Beseda na téma Aztécká astrologie a numerologie (Astrolog Robert Policar Praha)
16:00 Miky Tichý Duo (funk@blues Toužim)
Vstupné 50 Kč

Neděle 6. 8. 2017

10.00 Zahájení festivalu a koncert tibetských mís s Pavlem
10.00 Rozcvička Tai chi se Sifu Davidem Šejnou
10:45 Hudební vystoupení souboru PraMeny (kytara a zpěv)
11:30 Dalibor Zen čajový koncert (hudební wellness, relaxační hudba)
12:30 Taneční vystoupení - americký tribal styl (krásné tanečnice ústecké skupiny Onyx a pražské BST)
13.00 Koncert skupiny Jayamantra (akustické vystoupení umělců z Prahy)
14:00 Workshop Afrodance (Suria Súdán)
14:45 Taneční vystoupení americký tribal styl - 2. vystoupení

15:05 Beseda, ukázky bojových umění, exhibice Kung fu (oddíl Kung fu Plzeň, pod vedením Si fu Davida Šejny)
16:00 Koncert reggae, tanec, dobrá nálada (MessenJah - Praga reggae)
17:00 Koncert skupiny Fusion Eichler trio (Worldmusic@jazz Praha)

V ceně po celý den ochutnávky špičkových čajů od profesionálů i čajových nadšenců v čajové zahradě, účast na workshopech. Bohatá tržnice s čaji, čajovou keramikou, šperky, oděvy a jiným autorským zbožím a dalšími zajímavostmi. Po celou neděli dětský koutek s workshopem, možnost aztéckého astrologického výkladu, masáží a poradenství medicíny Dit Da, malování henou, skvělé vege jídlo a další občerstvení. Po celou neděli v místě unikátní výstava Bonsai studia Marianna Planá.
Vstupné 150 Kč

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka