Mladá kuchařka z Domažlic míří do finále soutěže Svačina roku

Nadějná kuchařka Anna Peštová ze Středního odborného učiliště z Domažlic se probojovala do finálové patnáctky 6. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.

Jarní servisní akce AUTO CB

Velké finále se uskuteční 4. prosince 2018 v pražském gastro studiu Chefparade+. Pro nejlepší školy a soutěžící jsou připraveny ceny v hodnotě 45 000 Kč. I letos bude do hlasování zapojena veřejnost. O postup do finále usilovalo více než 140 studentů z celkem 43 středních škol.

Úkolem 15 finalistů je připravit naživo svůj originální recept zdravé, chutné a originální svačinky za použití výrobků Rio Mare. Na vytvoření moderní tuňákové svačinky mají časový limit 20 minut. Porotci budou hodnotit nejen chuť a přípravu, ale také nápad a foodstyling.

Nejlepší vyhrává poukaz v hodnotě 7 000 Kč a soutěžící na druhém a třetím místě získají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Pořadatelská porota vyhlásí „Zvláštní cenu Rio Mare“ v hodnotě 5 000 Kč. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění kuchařky a kuchaři, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

O nejlepších soutěžících bude rozhodovat odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinary Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a foodbloggerka Eva Ehrenbergerová. Finálovým kolem provede soutěžící herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

I letos bude do hlasování zapojena veřejnost, která na facebookových stránkách Rio Mare Česko udělí „Cenu veřejnosti“ v hodnotě 5 000 Kč v tuňákových produktech. Hlasování bude probíhat od 26. do 30. listopadu. Facebooková stránka nabídne rovněž živý finálový přenos. Velké finále se koná v úterý 4. prosince 2018 v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Letošní již 6. ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

Anna Peštová, Střední odborné učiliště Domažlice, Závin z listového těsta plněný dýní a tuňákem Rio Mare

Suroviny na 4 porce: 3 konzervy tuňáka Rio Mare Natura, 400 g listového těsta, 250 g dýně, 2 lžíce másla, 3 lžíce krájené bílé cibule, lžíce krájené slaniny, lžíce strouhané goudy, 1 vejce, lžička dýňových semínek, 80 g červené cibule, lžička třtinového cukru, lžíce červeného vína, sůl a pepř.

Postup: Rozválíme si listové těsto. Na pánvi si orestujeme cibuli a slaninu, podusíme s nahrubo nastrouhanou dýni a přimícháme tuňáka Rio Mare Natura a goudu. Směs necháme vychladnout, naplníme do těsta, potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C přibližně 10 min. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na másle, přidáme třtinový cukr, přilijeme červené víno a dvě minuty provaříme.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka