Mladí plzeňští šermíři mají mistrovský titul

Šermířská sezóna 2017/2018 vrcholí vždy v květnu a červnu seriálem mistrovství republiky ve všech zbraních a všech věkových kategoriích.

Jarní servisní akce AUTO CB

Předminulý víkend proběhlo v Liberci MČR v šermu kordem jednotlivců a družstev mladších žáků a žákyň a plzeňským „mlžům“ se mimořádně dařilo. Nejprve se v sobotu probojoval Matěj Vachovec do osmičlenného finále, kde obsadil výborné šesté místo a v neděli družstvo ve složení Matěj Vachovec, Filip Fischer, Šimon Vlach a Adam Hradil zaskočilo všechny favorizované soupeře a po vítězstvích nad Lokomotivou Teplice 44:43 a SC Praha „A“ 36:35 zvítězilo i ve finálovém duelu nad Duklou Olomouc 45:32.

První dvě těsná vítězství zajistil v infarktových koncovkách právě Matěj Vachovec a v závěrečném utkání už nabyté sebevědomí a týmový duch přinesly přesvědčivé vítězství. Týmový mistrovský titul putuje na západ Čech po hodně dlouhé době a zásluhy na něm má kromě čtveřice mladých mušketýrů i kouč a vedoucí družstva ing. Jaroslav Jílek a samozřejmě trenéři jednotlivých závodníků.

V druhé polovině turnajové sezóny se dařilo i dalším plzeňským nadějím. Kadet Jakub Jindra byl bronzový na dubnovém Libereckém kordíku a v celostátním žebříčku se drží na 7. místě. Alexa Pešulová vybojovala na jaře 1., 5., a 6. místo na třech turnajích v kategorii minižaček. Její sestry Magdaléna a Gabriela obsadily 8., respektive 6. místo na společném turnaji kadetek a žaček Cena USK v Praze. Sestry Pešulovy se shodně drží v první desítce celostátního žebříčku ve svých věkových kategoriích a dělají tak radost nejenom svému otci a zároveň trenérovi Markovi Pešulovi, ale samozřejmě i všem dalším trenérům, funkcionářům a sympatizantům plzeňské šermířské líhně.

"A tak nezbývá, než popřát všem mladým plzeňským šermířům z TJ Lokomotiva Plzeň pevnou ruku, přesné oko a hodně dalších úspěchů v soubojích na šermířských planších," říká předseda oddílu Petr Bradáč.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 28.05.2018 06:45



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka