Mladí z Nečtin uspořádali benefici pro zvířecí záchranáře

Deset dívek a dva chlapci ve věku 12 až 18 let s podporou manželů Stoklasových z Nečtin kreslili, fotili a ve finále vytiskli několik desítek tematicky zaměřených pohlednic.

Jarní servisní akce AUTO CB

Příroda, zvířata, ale i krajinky, květy, romantické motivy či zátiší, to vše inspirovalo mladé umělce, kteří se rozhodli věnovat výtěžek z prodeje pohlednic a dobrovolného vstupného z akce právě na Záchrannou stanici živočichů v Plzni.  Aby předání finančního příspěvku nebylo jen tak ledajaké, domluvili se s obcí Nečtiny a panem starostou  Jiřím Křemenákem, že na prodej pohlednic a vernisáž výtvarných děl navážeme veřejnou projekcí a představením plzeňské  zvířecí záchranné stanice.  

Akce proběhla v pátek 3. 5. 2019 od 19 hodin v kostele sv. Anny přímo v Nečtinech Na vernisáž a promítání pěti našich zvířecích příběhů z cyklu „Co se děje kolem nás…?“ přišlo cca 80 lidí.  

"Pro mě to byl parádní večer. Mladí výtvarníci sami zahájili program a přivítali všechny zúčastněné. Promluvil pan starosta i má maličkost. Poděkoval jsem všem nejenom za finanční podporu, ale hlavně za zájem a účast.  Vážím si velice toho, že lidé vůbec přišli, v Nečtinech se stále něco děje, o kulturní akce zde není nouze, navíc podpora místních aktivit a soudržnost lidí v jedné obci je dnes spíše vzácností. Takže děkuji všem a Nečtiny mohou být právem hrdé na své obyvatele a obráceně. Děkuji Stoklasovým za nápad a organizaci celé akce, včetně finanční podpory, kterou do akce vložili," říká šéf plzeňské záchranné stanice živočichů Karel Makoň.
    
 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka