Mobil za vás řekne záchranářům to nejdůležitější

Nejeden majitel mobilu netuší, k čemu slouží všechny aplikace, které v telefonu má, a o další proto nestojí. Aplikace Záchranka však představuje rychlou pomoc při nehodách, úrazech a dalších krizových situacích.

Cílená propagace v Plzni

V nouzi poznáš přítele

Prostřednictvím mobilní aplikace Záchranka jednoduchým způsobem kontaktujete Zdravotnickou záchrannou službu. Aplikace zároveň automaticky odešle záchranářům vaši přesnou polohu a další užitečné informace, které mohou přispět k záchraně života. GPS souřadnice zjednoduší záchranářům cestu k vám, zejména pokud jste na místě, které neznáte, nebo na např. na procházce v lese, kdy nejste schopni přesně popsat, kde se nacházíte.

Ušetřete čas, podstatné řekněte předem

Aplikace Záchranka vám umožňuje zadat předem vaše jméno, ročník narození a především důležité údaje o vašem zdravotním stavu. Mnohdy jde o vteřiny a vám i operátorovi záchranné služby ulehčíte situaci, pokud aplikace za vás záchranáře ihned informuje, že jste diabetik, neslyšící nebo se léčíte se srdcem či plícemi. Také je vhodné jednoduše výběrem ze seznamu kontaktů zadat do aplikace telefon blízké osoby, kterou mohou záchranáři popřípadě zavolat.

Nepanikařit, jednat

Záchranka vám poslouží i jako šikovný průvodce první pomocí. V přehledném menu si vyberete ikonku problému, který právě řešíte – bezvědomí, krvácení, podchlazení, otrava, úraz atd. Jednoduchý návod vás pak rychle a bezpečně provede nezbytnými kroky, které je potřeba neprodleně udělat.

Kde hledat nejbližší pomoc

Díky lokátoru, který přesně určí vaši polohu, můžete se Záchrankou využívat i další skvělou funkci, a to vyhledání nejbližší pohotovosti či lékárny. Unikátní službou je vyhledání nejbližšího veřejně přístupného defibrilátoru. I vy můžete zachránit život člověku se zástavou srdce. Defibrilátory, jejichž obsluhu zvládne bez problémů i laik, jsou přístupné na řadě míst, pouze o nich veřejnost neví. Mívají je například služebny městské policie, některá sdružení dobrovolných hasičů, sportovní či nákupní centra. Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje proto prosí všechny podniky a společnosti, které si pořídily automatizovaný externí defibrilátor (AED) jako součást vybavení pro první pomoc, aby jej nechaly zapsat do veřejné databáze aplikace Záchranka. Vlastníte-li AED, stačí napsat na mail info@medicalit.eu. I díky vám může rozrůstající se síť veřejně přístupných defibrilátorů zachránit ročně řadu životů.

Více informací o aplikaci Záchranka naleznete na http://www.zachrankaapp.cz.

On-line chat o záchranné službě

Zajímáte se o práci záchranářů a chcete vědět, jak funguje systém záchranné služby v České republice? 10. dubna 2017 bude hostem našeho on-line chatu Martin Brejcha, řidič-záchranář a tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Otázky můžete pokládat již nyní ZDE.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka