Monastýrování čeká v pátek a sobotu na návštěvníky v Kladrubech a Plasích

Již třetí série speciálních prohlídek klášterů Kladruby a Plasy, které slaví v letošním roce významná výročí založení (Kladruby 900 let a Plasy 870 let), čekají na návštěvníky v noci 7. a 8. srpna 2015.

Cílená propagace v Plzni

Tyto netradičně nazvané prohlídky mají za cíl přiblížit návštěvníkům kláštery jiným, netradičním způsobem. Tentokrát se zaměří na postavu architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela. Noční prohlídky Nocí ke hvězdám Santiniho-Aichela patří k tradiční letní nabídce obou klášterů a letos byly zahrnuty do cyklu Monastýrování.

Po oba večery se otevřou oba kláštery a bude se soutěžit a hádat. V Kladrubech si lidé projdou za doprovodu průvodkyně vybrané interiéry kláštera a v kostele je pro ně připravena hra s tajenkou, která jim pomůže vnímat detaily, kterých si třeba ani během běžné denní návštěvy nevšimnou. V Plasích se naopak lidé mohou pohybovat ve vybraných klášterních interiérech volně, nasávat atmosféru Santiniho díla a zároveň hledat odpovědi na vyšpekulované otázky. Kdo správně vyluští tajenku v jednom klášteře, automaticky získává vstup zdarma do partnerského kláštera.

Začátky prohlídek kladrubského kláštera jsou v každou celou hodinu od 19 do 23 hodin, klášter Plasy je otevřen také od 19 do 24 hodin.

V letošním roce mohou navíc Plzeňané využít ojedinělé nabídky Plzeňských městských dopravních podniků a svézt se na Monastýrování do obou klášterů pohodlně historickým autobusem Škoda 706 RTO a získat zlevněné vstupné na akci. Kapacita autobusu je pouze 24 míst, proto je nutné si jízdenku rezervovat na tel. č. 378 037 484. http://www.klaster-kladruby.cz   http://www.klaster-plasy.eu/


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka