Motorkář ujížděl v Klatovech před hlídkou a boural

V pondělí 11. září 2017 v 20:40 hodin jel pětatřicetiletý řidič z Dolan s motocyklem tovární značky Kawasaki po ulici Plzeňská v obci Klatovy. Zde ho spatřila hlídka klatovských policistů, kteří se rozhodli, že jej zkontrolují.

Jarní servisní akce AUTO CB

Proto jej začali za užití výstražného zvukového zařízení stavět. Motocyklista však nereagoval a pokračoval ulicí Koldinova až ke kruhovému objezdu u čistírny odpadních vod. Kruhový objezd projel v protisměru a pokračoval velkou rychlostí směrem k plaveckému bazénu. Vzhledem k vysoké rychlosti před kruhovým objezdem nezvládl řízení a havaroval. Utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Klatovské nemocnice.

Kontrolou motocyklu bylo zjištěno, že je na něm umístěná jiná registrační značka patřící na motocykl torávní značky Simson. Dále nebylo na motocykl sjednané pojištění za újmu způsobenou provozem vozidla. Z policejních evidencí také vyšlo najevo, že řidič má od roku 2001 platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny, neboť neprospěl ze zkoušky pravidel silničního provozu. Škoda na motocyklu byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech.

foto: pčr


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka