Mouřenec láká o prodlouženém víkendu k návštěvě

Každý den můžete přijít na komentovanou prohlídku kostela, kostnice a muzea na Mouřenci nad šumavským Annínem. Prohlídky začínají v 16 hodin.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek 5. července od 19,30 je v kostele tradiční adorace s knězem P. Jendou Kulhánkem. Je to příležitost ke ztišení, k modlitbě, k usebrání se...

V pátek 6. července od 19 hodin bude na Mouřenci varhanní koncert. Program má název Barokní Mouřenec a zazní tedy klasické barokní skladby. Na varhany bude hrát Jana Havlíčková z Dvora Králové nad Labem (která je občanským povoláním strojvedoucí). Vstupenky budou k dostání na místě za 100, snížené za 70 korun.

V sobotu 7. července od 18,30 přivítá Mouřenec opět prof. Jana Royta, který bude velmi zasvěceně hovořit o Mouřeneckých freskách ze 14. a 16. století.

***

Nedaleko Annína (u autobusové zastávce Bohdašice, vedle hlavní silnice Sušice - Kašperské Hory) je až do soboty denně přístupné Muzeum lehkého opevnění. Prohlédnout si můžete vybavený meziválečný bunkr řopík z roku 1937 a další zajímavosti z té doby. Otevřeno mají od 10 do 18 hodin.

***

Rád bych Vás také s mírným předstihem pozval na další akce v Anníně a na Mouřenci:

V pátek 13. července od 19 hodin můžete s organizátory slavnostně otevřít novou provizorní kulturní stodolu v Anníně. "Je na návsi a my ji otevřeme koncertem písní Petra Nováka v podání skupiny Petr Novák Forever (vstupné bude 120 korun, s vlastní židlí za 100 korun). Před koncertem otevřeme výstavu fotografií "222 let Annína" a po koncertě představíme dvě kandidátky na novou sklářskou královnu Annínska," líčí Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

V sobotu 14. července od 19 hodin přívítá kostel na Mouřenci pana Emila Kintzla. "Povídat si budeme o (zmizelé) Šumavě a také něco promítneme," dodává Milota.

***

Je spuštěn také předprodej na dva velké letní koncerty na Mouřenci: ve středu 18. července od 19 hodin přívítá kostel Spiritál kvintet a v pátek 27. července od 20 hodin Jakuba Smolíka. Vstupenky na Spirituál kvintet jsou za 450 Kč a na Jakuba Smolíka za 350 Kč a jsou k dostání v IC v Hartmanicích nebo elektornicky na této adrese:
http://www.sirkus.cz/cz/susicke-noviny/deni-ze-susice/article/283/predprodeje-koncertu-na-mourenci-spiritual-kvintet-18-07-2018-a-jakub-smolik-27-07-2018.html

Zbylé vstupenky budou prodávány v den koncertů na Mouřenci. Zde budou v omezené míře k dostátní také levnější vstupenky na stání (do zaplnění kapacity kostela, bude-li v zadní části volno)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.07.2018 10:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka