Mouřenec zve na večer pod freskami s hudbou i Emilem Kintzlem

Cyklus Mouřenecké léto 2017 v šumavském kostelíku sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem vstoupil do své poslední třetiny. V sobotu 26. srpna od 19 hodin zve všechny na unikátní spojení výtvarného umění, výborné hudby a Šumavy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kdo má vše jmenované rád, měl by dorazit na komponované pásmo s názvem "Večer pod mouřeneckými freskami".

Od 19 hodin bude přednášet profesor Jan Royt o vzácných mouřeneckých freskách ze 14. a 16. století. Od 20 hodin vystoupí klatovská skupina Elias (některé její členy znáte z dřívější kapely Zebedeus). o koncertě (tedy cca od 21 hodin) dostane slovo šumavská legenda - pan Emil Kintzl, který představí nové díly seriálu Zmizelá Šumava. Zájemcům se jistě i rád podepíše do stejnojmenné knihy, bude-li zájem, může pan Kintzl otevřít i další šumavská témata. Od 22 hodin je připravená také noční komentovaná prohlídka kostela a kostnice. Komorní a poklidnou atmosféru dotvoří svíce a louče.

Pokud by někomu program připadal dlouhý, může si vybrat jen některé jeho části. Večer pod mouřeneckými freskami je komponovaný jako Noc kostelů a každý ho může strávit po svém.

V dalších týdnech se potom můžete těšit na další pořady:

* V sobotu 2. září od 16 hodin je připravený koncert písní Petra Nováka. Pětice muzikantů upravila Novákovy písně do akustické podoby a po koncertech v kostelech v Praze, v Dolanech u Hlinců nebo Mariánské Týnici a před koncertem v kostele v Klenčí pod Čerchovem přijíždí i k nám na Mouřenec. Zazní 18 Novákových známých i méně známých písní. To vše v roce, kdy uplynulo 20 let od smrti tohoto zpěváka a skladatele. Vstupné bude 100 korun. Vstupenky budou k dostání hodinu před koncertem.

* V neděli 10. září od 17 hodin se můžete těšit na skvělý plzeňský gospelový soubor Touch Of Gospel. Na Mouřenec se vrací zhruba po roce a věříme, že i tentokrát přiláká dostatek posluchačů. Soubor si můžete prohlédnout například zde: https://www.youtube.com/watch?v=AXFd-AdZk3M

 * V sobotu 16. září ve 14 hodin vyvrcholí Mouřenecké léto 2017 slavnou poutní česko-německou bohoslužbou s P. Jendou Kulhánkem. Odpoledne a večer bude první Mořicova DUCHNA (neboli DUCHovně-kulturní NAdílka sv. Mořice - multižánrový minifestiválek). Tentokrát bude věnovaný nové kapli ve 3 km vzdálených Vatěticích, kterou o den později, tedy 17. září požehná Otec biskup Mons. Pavel Posád.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.08.2017 08:00



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka