Mouřenecká kostnice se otevírá na noc

V sobotu 21. července od 20 hodin zve šumavský kostel na Mouřenci nad Annínem na Noc v mouřenecké kostnici.

Cílená propagace v Plzni

O kostnicích a pohřbívání bude přednášet archeolog Západočeského muzea v Plzni Martin Čechura. Po přednášce (cca od 22 hodin) následuje noční prohlídka mouřenecké kostnice.

Každý den můžete do kostela na Mouřenci přicházet na komentované prohlídky. Začínají vždy v 16 hodin. Aktualizovaný poutač je též v příloze. Jsou na něm doplněné i termíny nočních prohlídek do konce prázdnin.

Blíží se také III. sklářská anenská pouť v Anníně, do které se i letos organizačně zapojí spolek Přátelé Mouřence. V pátek 27. července od 20 hodin bude v kostele na Mouřenci koncert Jakuba Smolíka. Vstupenky jsou v předprodeji v kině v Sušici a v IC Hartmanice nebo zde: http://www.sirkus.cz/cz/susicke-noviny/deni-ze-susice/article/283/predprodeje-koncertu-na-mourenci-spiritual-kvintet-18-07-2018-a-jakub-smolik-27-07-2018.html

Po celou sobotu 28. července budou na Mouřenci komentované prohlídky (od 9, 11, 13 a 16 h). V neděli 29. července Annínská pouť skončí právě na Mouřenci, a to od 18 hodin koncertem Pocta annínským sklářům: Katarína Ševčíková - harfa, Valentýna Mužíková - soprán.

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 21.07.2018 07:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka