Muž z Klatov rozesílal výhrůžné zprávy

Muž byl obviněn z několika trestných činů a byl vzat do vazby.

Cílená propagace v Plzni

Policisté z oddělení obecné kriminality přijali v druhé polovině měsíce října letošního roku oznámení, od osoby zastupující orgán činný v trestním řízení na území Plzeňského kraje, o pomluvě, vyhrožování i křivém obvinění. Z uvedeného protiprávního jednání byl podezřelý šestačtyřicetiletý muž z obce na Domažlicku, který pobývá v Klatovech.

Podezřelý muž prostřednictvím elektronické pošty zasílal od 15. října na různé adresy zprávy, kde o poškozeném uváděl nepravdivé údaje, které jsou způsobilé značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinného vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu.

Dále vyhrožoval rodinným příslušníkům poškozeného újmou na zdraví. Ve svých zprávách podezřelý i křivě obvinil muže z trestného činu.

Výhružky podezřelého muže se stupňovaly, kdy byla důvodná obava, že dojde k jejich naplnění. Ve středu 30. října před jednadvacátou hodinou, po předchozím souhlasu státního zástupce, policisté podezřelého muže zadrželi.

Včera šestačtyřicetiletý muž převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinů pomluva, nebezpečné vyhrožování a zločinu křivé obvinění.

Policie podala podnět ke vzetí muže do vazby.  Na základě příkazu soudu byl muž vzat do vazby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.11.2018 06:49



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka