Na Borech proběhla kontrola dodržování povinností majitelů psů

V úterý 7. listopadu mohli občané při venčení svých psích miláčků potkat hlídku městské policie, která se zajímala o dodržování povinností majitele psů.

Cílená propagace v Plzni

Právě totiž probíhala kontrola zaměřená na tuto problematiku, kterou uspořádala Městská policie Plzeň, obvodní služebna Bory. Hlídky doprovázel místostarosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka a člen rady městského obvodu Petr Marek.

Strážníky především zajímalo, zda je zvíře očipované nebo vybavené známkou, ale také zda majitelé po svých psech také řádně uklízí. V příslušné databázi pak následně bylo ověřováno, jestli je pes přihlášen a majitel zaplatil příslušný poplatek.

„Během této akce, která trvala dvě hodiny, byla provedena kontrola v několika lokalitách. Bylo zkontrolováno celkem 27 průvodců, z nichž třem bylo domluveno za volné pobíhání psů, jeden byl napomenut za psa bez vodítka a jedním průvodcem se bude zabývat správní orgán, neboť neměl svého psa řádně přihlášeného“, prozradil místostarosta David Procházka.

„Drtivá většina „pejskařů“ měla vše v pořádku a jako poděkování od obvodu obdrželi praktický dárek v podobě zásobníku na sbírání psích exkrementů“, dodal radní Petr Marek.

Kontroly psů a jejich doprovodu budou i nadále pokračovat.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka