Na cenu hejtmana za záchranu života můžete posílat nominace

Každoročně vyhlašuje Plzeňský kraj Cenu hejtmana za záchranu života. Proto mohou i nyní obyvatelé Plzeňského kraje zasílat na krajský úřad své nominace za rok 2015.

Cílená propagace v Plzni

Nominace na Cenu hejtmana Plzeňského kraje 2015 za záchranu života lze zasílat na vyplněném kuponu otištěném v prosincovém a lednovém čísle měsíčníku Plzeňský kraj nebo staženém z webu Plzeňského kraje www.plzensky-kraj.cz na adresu Plzeňský kraj, Cena hejtmana, Škroupova 18, 306 13 Plzeň nebo emailem na cenahejtmana@plzensky-kraj.cz až do 31. ledna 2016. V nominaci je kromě popisu výjimečného činu třeba uvést kontakt – jméno, příjmení, adresu, telefon, popř. email na nominovaného i na navrhujícího.

Z došlých nominací budou vybráni všichni, kteří na území Plzeňského kraje neváhali poskytnout první pomoc a přivolat záchranku a tím přispěli k záchraně lidského života.

Cenu hejtmana Plzeňského kraje 2015 předá hejtman Václav Šlajs na krajském úřadu začátkem března.

Na základě došlých nominací, které posílali obyvatelé Plzeňského kraje za rok 2014, převzal bronzovou pamětní medaili a šek v hodnotě 10 tisíc korun Václav Houlík z Oselců a Tobiáš Bebr z Kralovic.

Tehdy osmiletý Tobiáš Bebr zachránil během letních prázdnin u babičky v Kolešově pětiletého topícího se chlapce za cenu ohrožení vlastního života. Václav Houlík zachránil v lednu život 65 letému muži, který se v noci topil v ledovém rybníku v obci Klášter u Nepomuka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka