Na Domažlicku bouralo se zvěří pět řidičů

Během uplynulých pár dnů přijali dopravní policisté oznámení o pěti dopravních nehodách, kdy došlo ke střetu vozidla s lesní zvěří.

Jarní servisní akce AUTO CB

Během několika málo dní vyjížděli domažličtí dopravní policisté hned k pěti dopravním nehodám, u kterých figurovala lesní zvěř. Dne 29. dubna 2016 v 02:35 hodin na silnici mezi obcemi Kdyně a Domažlice se střetl řidič osobního vozidla tovární značky Mazda se srnou. Došlo k čelnímu střetu, při němž srna uhynula. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 40 tisíc korun. O dvě a půl hodiny později se srnou „potkal“ řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia v obci Spálenec. Rovněž i on nedokázal zabránit střetu se srnou, která mu náhle vběhla do jízdní dráhy. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Týž den v půl deváté ráno se střetl řidič osobního vozidla Seat se zajícem u obce Horšovský Týn. Ve 14 hodin došlo ke střetu vozidla tovární značky Opel se srnou na silnici mezi obcemi Křenovy a Staňkov. Dne 1. května 2016 v 20:55 hodin došlo k dopravní nehodě mezi obcemi Draženov a Babylon. Řidiči osobního vozidla tovární značky Volkswagen vběhla náhle do jeho jízdní dráhy srna. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, srna byla usmrcena. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Dne 2. května 2016 v 05:40 hodin došlo ke střetu osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia se srnou na silnici mezi obcemi Meclov a Horšovský Týn. Na vozidle vznikla pětitisícová škoda.

     V souvislosti s tím upozorňujeme řidiče, by byli za volantem obezřetní. Je třeba předvídat, že v blízkosti silnic se může pohybovat zvěř, a přizpůsobit rychlost jízdy při průjezdu lesnímu a polními úseky tak, aby byl řidič schopen včas zastavit své auto v okamžiku, kdy spatří lesní zvěř. Může tak předejít střetu. Pokud ke střetu již dojde, je řidič povinen oznámit dopravní nehodu policii. Usmrcením zvířete vznikla škoda na majetku příslušného mysliveckého sdružení, i proto je nutné policii kontaktovat. V žádném případě nesmí řidič sraženou zvěř z místa nehody odvézt, takové jednání by mohlo být považováno za pytláctví či krádež.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.05.2016 06:14



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka