Na Domažlicku se množí případy vloupání do dodávek

Neznámý zloděj odcizil z dodávky nářadí za padesát tisíc korun. Případy se množí, na Domažlicku je to již několikátý případ. Policie varuje řemeslníky.

Cílená propagace v Plzni

Domažličtí policisté dne 6. listopadu 2017 zahájili na základě oznámení úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, ze kterého je podezřelý dosud neznámý pachatel. Ten v blíže nezjištěné době během uplynulého víkendu v Domažlicích násilím vnikl do nákladového prostoru vozidla tovární značky Peugeot Boxer, vnikl dovnitř a ukradl elektrocentrálu, bourací kladivo a motorovou kotoučovou pilu. Poškozené firmě tak způsobil škodu ve výši 50 tisíc korun na odcizených věcech. Policisté ohledali místo činu a zajistili kriminalistické stopy. Po pachateli intenzivně pátrají a před dalšími případnými krádežemi varují řemeslníky. Není to totiž jediný případ. V poslední době evidují na Domažlicku již čtvrtý případ vloupání do dodávky.

Proto policisté doporučují řemeslníkům či majitelům nářadí, aby pokud možno drahé přístroje ve vozidlech nenechávali, nebo měli veškeré cenné nářadí uložené v nějakém uzamykatelném boxu, který bude pevně připevněn k vozidlu tak, aby měl zloděj co nejvíce ztížené podmínky v případě, že se do vozidla dostane a bude se chtít převáženého nářadí zmocnit. Dále doporučují majitelům vozidel parkovat své vozy tak, aby případným krádežím co nejvíce zamezili. Menší možnost napadení představuje automobil zaparkovaný v garáži, na hlídaném parkovišti, v oploceném prostoru či na místech, která jsou pokryta kamerovým systémem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka