Na Domažlicku se peče ve velkém

V pátek tu startuje 64. ročník Chodských slavností a ženy doma i profesionální pekaři vstávají nad ránem.

Cílená propagace v Plzni

Chodské koláče mají v průmětu pětadvacet centimetrů, polévají se smetanou s rumem a zdobí šlehačkou. Surovin je třeba mnohem víc, z obchodů na Domažlicku proto teď mizí desítky a stovky kilogramů mouky, máku, tvarohu, povidel i pytle hrozinek a mandlí. Bez koláčů se ale Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť neobejdou.

I letos jeden z největších folkloristických festivalů v Česku navštíví desetitisíce lidí. Startuje v pátek a do neděle nabídne na několika scénách desítky pořadů. Vstup na všechny pořady v rámci hlavního programu je zdarma. V sobotu i v neděli večer bude náměstí také obcházet ponocný.

foto: chodskeslavnosti.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka