Na Domažlicku se peče ve velkém, v pátek startují Chodské slavnosti

Pečení koláčů je v těchto dnech hlavní téma Domažlicka. V pátek tu startuje 62. ročník Chodských slavností a ženy doma i profesionální pekaři vstávají nad ránem.

Cílená propagace v Plzni

Z obchodů na Domažlicku mizí desítky a stovky kilogramů mouky, máku, tvarohu, povidel i pytle hrozinek a mandlí. Bez koláčů se ale Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť neobejdou, takže pekaři i hospodyňky nakupují ve velkém. Typické chodské koláče mají v průmětu pětadvacet centimetrů, polévají se smetanou s rumem a zdobí šlehačkou.

I letos na jednom z největších folkloristických festivalů v Česku vystoupí během tří dnů kolem 500 účinkujících a Domažlice navštíví přes 50 tisíc lidí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka