Na fotbal se Spartou dohlédnou desítky policistů

Utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové, na veřejný pořádek bude dohlížet několik desítek policistů.

Cílená propagace v Plzni

 Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a AC Sparta Praha, které proběhne v Doosan Aréně v Plzni a které bylo vyhodnoceno jako vysoce rizikové, bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku.

Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou dohlížet mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do policejního opatření byli nasazeni i členové antikonfliktního týmu a kolegové z oddělení služební kynologie se služebními psy a z oddělení služební hipologie Praha. 

Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra a vrtulníku. Situaci a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně.

Vzhledem k vysoké rizikovosti tohoto fotbalového utkání jsme  přípravě bezpečnostního opatření věnovali maximální pozornost a jsme připraveni v případě narušení veřejného pořádku okamžitě a efektivně zasáhnout.

Do Plzně by mělo v den zápasu dorazit  několik stovek fanoušků hostujícího mužstva, kteří budou podle předběžných informací do města přijíždět především individuální automobilovou dopravou či vlakem. 


 "S ohledem na zmíněná fakta žádáme nejen fanoušky obou mužstev, ale i všechny občany města Plzeň a její návštěvníky, aby v den konání zápasu svá vozidla parkovali na vyhrazených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů. Rovněž žádáme, aby v případě, budou-li svědky jakéhokoli protiprávní jednání, se obrátili buď telefonicky na tísňovou linku policie nebo se osobně dostavili na nejbližší policejní služebnu," říká policejní mluvčí.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka