Plzeň zajistí přechodné náhradní bydlení pro lidi z požárem zničené ubytovny

Město Plzeň poskytlo přechodně náhradní ubytování prvním třiceti lidem, kteří v úterý ráno museli opustit ubytovnu na Karlově v Borské ulici.

Cílená propagace v Plzni

V jednopatrovém montovaném objektu se rozhořel kolem osmé hodiny požár, zraněno bylo několik lidí, vyhlášen byl třetí stupeň poplachu. Pro ostatní obyvatele ubytovny, tedy dalších až 60 osob z řad cizinců, se nyní město snaží dočasné bydlení zajistit.
„Využili jsme naše zařízení na Roudné, kde třiceti lidem poskytneme potřebnou krátkodobou pomoc, tedy ubytování, stravu a další servis. Bude to na přechodnou dobu, tedy na dobu maximálně v jednotkách dnů. V součinnosti s charitou zajišťujeme také překladatele,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký, který se ráno dostavil na místo události. Město se také spojilo s pracovními agenturami, jedna již zajistila náhradní ubytování pro svých asi sedm lidí. Po dohodě s majitelem se nyní hledají volná místa k trvalému bydlení všech osob na ostatních ubytovnách. 

Většina cizinců je podle zatím dostupných informací z Ukrajiny. Kromě primátora na místě za město byli i zástupci Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně, stejně tak i zástupci ze Správy informačních technologií města Plzně, která disponuje drony s termokamerou.

Mluvčí záchranářů Martin Brejcha uvedl, že záchranná služba na místě ošetřila 12 lidí, 11 z nich převezla do nemocnic. Integrované záchranné složky evakuovaly 130 osob. Hasiči dostali oheň pod kontrolu po více než dvou hodinách kolem 10:30, zásah ale ještě potrvá. Událost si vyžádala i uzavření Borské ulice a ovlivnila mimo jiné i linky městské hromadné dopravy, provoz byl obnoven po 11. hodině.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka