Na mistrovství v cyklistice se pomáhalo pohybem na trati i v sedle Oranžových kol

Známé osobnosti českého sportu i zcela neznámí fanoušci dali síly dohromady.

Cílená propagace v Plzni

Šlapáním do pedálů silničních kol i trenažérů Nadace ČEZ pomohli tělesně postiženému Danielovi k naplnění částky potřebné pro zakoupení elektrického vozíku.

Prostranství u obchodního centra v Plzni se v sobotu 23. června stalo dějištěm mistrovství České republiky v silniční cyklistice, kterého se letos poprvé organizačně ujala Michaela Kreuzigerová, životní partnerka profesionálního silničního cyklisty Romana Kreuzigera. Počet fanoušků u trati možná ovlivnilo chladnější počasí, charitativní jízda pro Konto bariéry však pozornosti diváků neušla. Na trať se se svými bicykly postavili například medailisté Kateřina Neumannová, Lukáš Krpálek, Jiří Ježek, Martin Doktor, plzeňští hokejisté a další osobnosti českého sportu. Svým výkonem na symbolické, kratší trati přispěli částkou 11 600 korun. Tu Konto Bariéry předá mladému Danielovi, který rád tráví volný čas aktivně a hraje florbal za SK Indians Plzeň. K pořízení elektrického vozíku, který by mu výrazně ulehčil pohyb na hřišti, mu výrazně pomůže i příspěvek 49.215 korun od fanoušků silniční cyklistiky, kteří ho během dvou dní doslova vyšlapali minutou jízdy na Oranžových kolech Nadace ČEZ.  Na cyklo trenažéry propojené s virtuální realitou prostřednictvím speciálních brýlí mohli lidé nasednout v ČEZ Energy zóně. Tam si také mohli dobít své mobilní telefony, zahrát si stolní fotbálek nebo si zasoutěžit o dárky. Virtuální trať pro Oranžová kola si prohlédl i sám Daniel.

„Je pokaždé moc fajn, když forma a účel pomoci vychází z  principu pohybu. Každý, kdo dělá sport naplno, ať už rekreačně či profesionálně, ví, jak moc jsou pro něho sport a společenství stejně naladěných lidí důležité. A stejně to cítí i lidé s různou mírou postižení. Jsem proto ráda, že spolu se sportující veřejností pomáhá Nadace ČEZ plnit jejich přání,“ sdělila ředitelka nadace Michaela Ziková.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka