Na plný pedály: Cykloshromáždění, cyklojízda a zahájení Do práce na kole

Spolek Plzeň na kole zve na jarní cykloshromáždění a cyklojízdu – za lepší podmínky pro městskou cyklistiku.

Cílená propagace v Plzni

V letošním roce spolek pořádá v neděli 22. dubna od 17:00 shromáždění cyklistů na nám. Republiky, kde proběhne i zahájení letošní soutěže “Do práce na kole”. Samotná jízda na kolech ale nebude součástí oficiální akce a účastníci se tak musí přemístit po vlastní ose do Mlýnské strouhy, kde proběhne krátké zakončení akce a neformální pokračování.

“Po loňských a předloňských problémech s organizací trasy cyklojízdy jsme se letos rozhodli samotnou jízdu mezi náměstím a Mlýnskou strouhou nechat na jednotlivých účastnících “Na plný pedály”. Každý pojede, kudy uzná za vhodné a podle pravidel silničního provozu. Ostatně může být lepší způsob, jak lépe upozornit na to, že kolo je běžný dopravní prostředek, než že se účastníci zařadí do běžného provozu?”, říká Daniel Soutner, spoluorganizátor cyklojízdy a člen spolku Plzeň na kole.

Součástí cykloshromáždění bude i nová výzva adresovaná představitelkám a představitelům města, kterou budou moci účastníci na místě podepsat. K výzvě se bude možné připojit i elektronicky na internetových stránkách Plzeň na kole. Obsahem výzvy je mj., oddělené řešení rekreační a cílové cyklistiky, cyklotrasy pro cílovou cyklistiku vedené v úrovni vozovky, páteřní síť cyklotras pro cílovou cyklistiku propojující hlavní cílové a uzlové body města. Dále se bude zabývat zoufalým nedostatkem cyklostojanů na území celého města.

“V nové výzvě žádáme představitelky a představitele města, aby změnili pohled na cyklistiku ve městě a začali ji vnímat i jako součást běžné dopravy, nejen jako volnočasovou aktivitu. Reagujeme na předcházející komunikaci s městem např. ohledně umisťování stojanů a propojování cyklotras a problémových míst. Novým bodem bude řešení napojení suburbanizační zóny Plzně na síť cyklistických stezek,” doplňuje Jakub Tomrdle, člen spolku Plzeň na kole.

Spolek Plzeň na kole s výzvou osloví příznivce a příznivkyně městské cyklistiky a s jejich podpisy výzvu následně předá náměstkovi primátora pro oblast dopravy a životního prostředí  Petru Náhlíkovi, ale i Zastupitelstvu města Plzně a jednotlivých městských obvodů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka