Vylez výš. Na plzeňském náměstí začíná v úterý měsíční promo k Letní sportmanii

Plzeň spustí v úterý 18. července měsíc trvající promo show na náměstí Republiky pod názvem Zamiř výš – vylez až na vrchol.

Cílená propagace v Plzni

Velká mobilní osm metrů vysoká lezecká stěna, slack-line pro dospělé i děti a další atrakce, které si může každý vyzkoušet zdarma, budou malou ochutnávkou projektu Letní SPORTMANIE Plzeň 2017. Ten odstartuje 18. srpna a potrvá do 27. srpna. V prostoru amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza nabídne největší outdoorovou sestavu trampolín v České republice, lanové a lezecké centrum, fit park, dětský koutek, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další. Nebudou chybět běžecké závody zdatnosti, besedy se sportovci, přednášky o zdravém životním stylu, ranní cvičení a podobně.

„Rádi bychom, aby se o našem největším letošním sportovním projektu dozvědělo maximum obyvatel i návštěvníků Plzně, proto spustíme netradiční promo show Zamiř výš – vylez až na vrchol. Na náměstí Republiky mohou lidé přijít od úterý 18. července každý den od 12 do 19 hodin, a to až do 16. srpna,“ uvedl plzeňský radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka. Cílem SPORTMANIE, kterou ve své režii organizuje město Plzeň, je rozvíjet a podporovat sport a zdravý životní styl Plzeňanů. 

Hlavní atrakcí na náměstí Republiky bude mobilní lezecká stěna, lidé si mohou také vyzkoušet chůzi po slack-line, k dispozici je jedna pro děti, jedna pro dospělé. Pro děti od 4 let zde bude také připraven běžecký závod zdatnosti, takzvaný Predator Junior, při němž budou zdolávat 20 metrů dlouhou trať s překážkami „Kromě toho budou otevřeny i dva stánky, kde každý dostane informační materiály ke SPORTMANII, dozví se o stanovištích, o tom, jak bude akce fungovat. Děti do 15 let pak obdrží speciální hrací kartu na srpnovou akci,“ doplnil Filip Marian z Odboru sportu Magistrátu města Plzně, který má projekt na starost.

„Navíc od středy 26. července bude každý podvečer v 18h startovat z plzeňského náměstí skupinový běh pod názvem Rozběháme Plzeň. Zapojit se bude moci každý bez ohledu na věk a výkonnost. Podmínkou účasti je zakoupení běžeckého trička SPORTMANIE Plzeň v hodnotě 100 korun, ve kterém pak závodníci poběží trasu vedenou centrem Plzně. Výtěžek z prodeje triček bude věnován Fakultní nemocnici Plzeň oddělení dětské onkologie. Závod vždy odstartuje osobnost spjatá s Plzní,“ uvedl Filip Marian. Dodal, že běžecký projekt vyvrcholí ve středu 16. srpna, kdy vyběhne z náměstí Republiky štafeta v čele s olympijským medailistou Janem Řehulou do Sportovního parku v Pardubicích.

S propagací velkého desetidenního plzeňského sportovního projektu mají pomoci i tři speciálně potištěná vozidla, která městu zapůjčilo Autocentrum Jan Šmucler. 

Letní SPORTMANIE Plzeň 2017 nabídne ve spolupráci s místními sportovními kluby v parku za řekou více než 55 sportovních aktivit. Návštěvníci si vyzkouší nejen jednotlivé sportovní disciplíny, ale připraveny jsou i výzvy v podobě tří závodů. Už nyní je možné se registrovat na Predator Run, jenž se uskuteční první otevírací den sportovní části, tedy v sobotu 19. srpna. Stejně tak je již otevřena registrace na Predator Challenge a Predator Junior. Registrace je možná na www.sport.plzen.eu. Od neděle 20. srpna si denně mohou děti ve věku od 4 do 15 let zkusit překážkovou trasu zcela zdarma, registrace bude probíhat až na místě.

Slavnostní zahájení projektu Letní SPORTMANIE Plzeň 2017 se uskuteční v pátek 18. srpna v 19 hodin. Program bude postaven na ukázkách adrenalinových aktivit, návštěvníky čeká sportovněji zaměřená show zakončená koncertem populární hudební skupiny. Součástí desetidenního programu budou také besedy se známými sportovci, přednášky a autogramiády. Nedílnou součástí akce se stanou, stejně jako v loňském roce, hojně navštěvovaná ranní cvičení pro veřejnost.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.07.2017 17:10



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka