Na Šlovickém vrchu slavnostně otevřou ohradu pro koně

Měsíc po příjezdu šestihlavého stáda divokých koní na Šlovický vrch se otevře aklimatizační ohrada a koně začnou spásat, a tím udržovat, celý prostor.

Cílená propagace v Plzni

Bývalý tankodrom na Šlovickém vrchu u Dobřan hostí od konce září šestihlavou mládeneckou skupinu exmoorských divokých koní přivezenou z rezervace velkých kopytníků ve středočeských Milovicích. Hřebečci jsou zatím zavřeni v bezpečné aklimatizační ohradě, kde si zvykají na nové prostředí.

V sobotu 27. 10. v 10.00 dojde ke slavnostnímu otevření aklimatizační ohrady a vypuštění koní do 30hektarové pastviny, kde začnou plnit své poslání – spásáním agresivním travin a keřů pomáhat udržet rozmanitost flóry a fauny zdejšího chráněného území.

„Návštěvníci se budou moci dozvědět podrobnosti o projektu pastvy divokých koní i dalších aktivitách spojených s ochranou přírody bývalého vojenského cvičiště,“ zve správce lokality Ondřej Peksa.

Akce se uskuteční pod záštitou radní Plzeňského kraje pro oblast zemědělství a životního prostředí Mgr. Radky Trylčové a starosty města Dobřany Bc. Martina Sobotky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.10.2018 16:13



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka