Na Špičáku je přes metr prašanu

Na šumavském Špičáku mají na sjezdovkách přes metr prašanu. Ve čtvrtek by počasí mělo pomoci vyřešit problém nebezpečných stromů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přes metr prašanu na sjezdovkách a parádní podmínky na lyžování, ale i sněhem obalené stromy v nadmořské výšce nad 1000 metrů, které vystavily stop lanovce. Šumavský Ski&Bike Špičák má tak nyní v provozu všechny vleky právě s výjimkou čtyřsedačkové lanovky a očekává, že ve čtvrtek se teplota podle předpovědi i v nejvyšších partiích lesa dostane nad nulu a sníh ze stromů samovolně opadá. Kvůli poloze areálu v CHKO a zdejší ochraně ptactva nelze k tomu (shození velké vrstvy sněhu z větví) využít techniku (např. vrtulník).

Ve čtvrtek se rozhodne, zda se lanovka od pátku znovu rozjede. Středisko bude informovat na svém webu (spicak.cz) a svých sociálních sítích.

„Mrzí nás to, ale v případě zlomení stromů pod náporem sněhu a větru by lidem hrozilo velké nebezpečí, což nelze riskovat. Musíme počkat, že nám už dnes pomůže počasí. Během 14 let, co je lanovka v provozu zatím u nás podobná situace, kdy by stromy byly obaleny tak dlouho těžkým sněhem a několik dní neustále hrozil jejich pád, nenastala,“ uvedl ředitel areálu Vladimír Kasík.

Ve středisku je nyní především řada školních lyžařských kurzů, a ty využívají všechny ostatní vleky v nadmořské výšce pod 1000 metrů. Především kotvu na Spodní Šanci, pomu na Lubáku, kde prozatím nepokračovala výstavba snowoparku a slouží jako sjezdovka, pomu Zalomený a vleky pod hotelem Sirotek. V provozuje i pohyblivý koberec pro nejmenší lyžaře před chatou Blaženka.    

V sobotu 19.1. se měly konat závody ve slalomu, budou ale zrušeny, takže pokud se podaří obnovit provoz lanovky, veřejnost bude lyžovat bez omezení.

Další aktuální info na www.spicak.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.01.2019 10:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka