Na Špičáku je stále sněhu dost. V sobotu a v neděli se jedou závody ve slalomu

Před nastávajícím víkendem leží na sjezdovkách šumavského Ski&Bike Špičák 60-90 cm sněhu. Vzhledem k inverzním teplotám, které panovaly, má sníh strukturu jarního firnu.

Jarní servisní akce AUTO CB

"V tomto týdnu se lyžovalo stále bez jakéhokoli čekání na vleky,“ popsal současné podmínky provozní ředitel areálu Vladimír Kasík  

O víkendu se ve středisku jedou závody ve slalomu, což znamená v sobotu pro veřejnost uzavření spodní části sjezdovky číslo 3 Slalomové a v neděli pak číslo 1 Turistické. „ Vykompenzujeme to částečně tím, že nyní se každý den intenzivněji věnujeme horním pasáží Šance (č. 4), které budou dokonale upraveny právě na tuto sobotu a neděli,“ dodává Kasík    

V sobotu startují tradiční víkendové lyžařské kurzy pro děti i dospělé, které pořádá lyžařská škola Ski&Bike Špičák, takže na sjezdovkách bude i z tohoto důvodu určitě rušněji. V provozu jsou stále i všechny atrakce střediska – měřený slalom i funline na Spodní a Šanci a snowpark na Lubáku.

Ten opět prošel zásadní proměnou. Tvar i posloupnost překážek a jednotlivých prvků by měly po létech zkoušek konečně více vyhovovat co největší skupině lyžařů a snowboardistů, kteří si sem třeba na chvilku odskočí z ostatních sjezdovek. Při jeho sjezdu čekají celkem čtyři hlavní platformy. Nejprve 6 metrový box ve spojení s 5 metrovým nízkým street railem. Potom dvojvlna s offset vlnou a s vlnou přes hranu. Na konci celého parku pak hip corner.
PS: Že taky úplně nebo vůbec nevíte, o co vlastně jde ?? Stačí přijet, vidět a vyzkoušet, pak už bude vše úplně jasné.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka