Na Špičáku se v sobotu 21. března pojede „Jízda přes louži“

Článek přináší aktuální sněhové zpravodajství ze Šumavského Ski&Bike Špičák a info o připravovaných akcích na víkend.

Cílená propagace v Plzni

Na šumavském Špičáku jsou i přes jarní teploty v provozu stále všechny sjezdovky (s již opakovanou výjimkou černé Šance). 

„ Máme v průměru 30 cm sněhu, omezení je na nejprudším úseku sjezdovky číslo 2 U Zalomeného, které se ale dá pohodlně objet. Vzhledem k teplotám se již objevují i vytátá místa, přesto se stále dá lyžovat hlavně ráno či dopoledne a v komfortním volném prostoru. Jakmile svítí slunce a teploty stoupají, lidé prostě na hory moc nejezdí,“ uvedl k aktuálním podmínkám a návštěvnosti ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

I přes nezimní podmínky se přesto v sobotu na první jarní den 21.3. už po jedenácté pojede populární Jízda přes louži. Přejezd bazénu ze sněhu naplněného vodou z horského potoka v nadmořské výšce téměř 1000 metrů pořádá opět po roční pauze (loni bylo proti počasí) Ski&Bike Špičák. Soutěžit se bude od cca 15,30 tradičně ve třech kategoriích – lyže, snowboard a speciály. Start je poblíž kiosku U Sekyrek. Přihlásit se může kdokoli, ale podmínkou je věk 15 let. Startovné ani vstupné se neplatí. Další informace na www.spicak.cz

V sobotu bude také kvůli pořádání posledních závodů Šumavského pohárku uzavřena od 13 hodin rodinná Spodní Šance, kde bude večer po skončení a vyhlášení výsledků ohňostroj.

____________________________________________________________________________ 

Charakteristika střediska. 
Ski&Bike Špičák (Železnorudsko) už léta patří mezi tradiční TOP české areály. Jeho sportovní sjezdovky v kombinaci s lehčími tratěmi pro rodiny s dětmi či precizně zvládnutá lyžařská škola potěší širokou skupinu lyžařů a snowboardistů všech úrovní sjezdového lyžování. 
Na rozdíl od společenského shonu a leckde jinde přeplněných sjezdovek tady najdete pohodové vyžití jak pro začátečníky, tak i lyžařské fajnšmekry. Nikde jinde v ČR se během chvíle nesvezete na nejprudší české sjezdovce - Šance se sklonem až 100 % (45°). Kousek pod ní si pak na mírném svahu její mladší „sestry“ Spodní Šance užijete alpské parametry (šíře 70-120m). Ta má od loňska též svůj samostatný vlek, je osvětlená pro večerní lyžování a nabízí měřený slalom pro veřejnost.
Na sjezdovce Lubák opět vznikne snowpark Freestyle Area. Stará se o něj specializovaná firma se zkušenostmi z alpských středisek. Lajny si tu „střihnou“ jak experti, tak i méně zdatní jezdci včetně dětí, kteří si vše budou chtít třeba jen vyzkoušet. 
Délka sjezdovek: 8,5 kilometrů, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních sjezdovek: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka