Na středečním veletrhu pracovních příležitostí se představí 170 firem

Ve středu 27. března se na Západočeské univerzitě v Plzni uskuteční 24. ročník Veletrhu pracovních příležitostí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Počtem vystavovatelů, kterých bude letos bezmála 170, jde o největší jednodenní výstavu svého druhu v České republice, která každoročně přiláká tisíce návštěvníků.

Jako v předchozích letech se veletrh koná přímo v centru studentského a univerzitního dění – v kampusu ZČU na Borských polích, kde zaplní čtyři budovy – Fakultu elektrotechnickou, Fakultu strojní, Univerzitní knihovnu ZČU a Fakultu aplikovaných věd, kde se oproti loňskému roku rozšíří prezentační prostor o další patro.

Slavnostní zahájení Veletrhu pracovních příležitostí při Západočeské univerzitě v Plzni proběhne ve středu 27. března v 10 hodin ve vstupním prostoru Fakulty elektrotechnické za účasti představitelů ZČU, studentských organizací IAESTE a Stavovské unie studentů ZČU, Plzeňského kraje, města Plzně a Úřadu práce v Plzni. Své brány veletrh uzavře v 16 hodin.

Studentům a absolventům představí veletrh nejrůznější možnosti pracovního uplatnění. Vystavovatelé nabídnou jak práci na hlavní pracovní poměr, tak brigády nebo spolupráci na trainee programech. Hlavním cílem veletrhu je navazování kontaktů mezi studenty či absolventy na straně jedné a personalisty českých i zahraničních firem na straně druhé. Personalisté tu mají možnost formou osobního kontaktu a prezentace oslovit možné kandidáty na pracovní pozice nebo studentům a absolventům nabídnout spolupráci formou stáže, praxe nebo zadání diplomové práce. „Studenti tak při rozhovoru s personalisty a manažery získají první informace o svých potenciálních zaměstnavatelích a udělají si lepší představu o požadavcích firem a trhu práce,“ říká Jiří Sojka ze Stavovské unie studentů ZČU, která spolu se studentskou organizací IAESTE a Západočeskou univerzitou veletrh pořádá.

S počtem vystavovatelů kolem 170, mezi nimiž nebude chybět ani samotná ZČU, je veletrh největší jednodenní akcí svého druhu v České republice. Každoročně ho navštíví kolem 4000 lidí se zájmem o navázání pracovních kontaktů. Firmy se představují na veletržních stáncích a také samostatnými prezentacemi. Základní informace o zúčastněných firmách i užitečné rady pro absolventy jsou také součástí Průvodce veletrhem, který každý obdrží zdarma při příchodu. Online verze katalogu je zveřejněna na webových stránkách www.veletrh.zcu.cz

Návštěvníci veletrhu mohou využít kariérní centrum, kde se například dozvědí, jak vylepšit životopis, ve fotokoutku se mohou nechat profesionálně vyfotit do svého životopisu, připraveny budou zajímavé přednášky firem, které jsou špičkami ve svém oboru. Součástí programu je také show truck značky Bosch, elektromobil Tesla model X a pro odreagování bude připravena i odpočinková zóna.

Organizátoři mysleli i na snadnou dopravu do místa konání veletrhu. Každých 15 minut bude zdarma jezdit veletržní autobusová linka ve směru Bory – Západočeská univerzita a zpět.

Veškeré informace o veletrhu najdou zájemci nejen na webových stránkách www.veletrh.zcu.cz, ale také v mobilní aplikaci VPP 2019.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka