Na Šumavě od víkendu opět jezdí Zelené autobusy

Zelené autobusy a cyklobusy každým rokem organizují Správa Národního parku Šumava a ČSAD autobusy Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Na šumavské silnice vyrážejí v sobotu 30. června. Pojedou každý den celou hlavní turistickou sezónu až do 2. září. Celé léto budou vozit příznivce cykloturistiky, ale i pěší turisty do míst, kam žádná jiná veřejná doprava nevede.

Kromě tradičních pravidelných linek mezi Železnou Rudou a Kvildou a z Nové Pece na Jelení Vrch ekologické zelené autobusy dopravně obslouží i Hojsovu Stráž a umožní přepravu jízdních kol na Bučinu a zpět. Právě předloni zavedený posilový pár spojů Kvilda – Bučina a zpět s rozšířenou přepravou jízdních kol si získal velkou oblibu, proto bude jezdit i letos. Ranní spoj na Hojsovu Stráž rovněž zůstane letos zachován. Nepojedou ale ranní a podvečerní spoje do Zadova, cyklobusová linka Sušice – Prášily nebo spoje přes Churáňov. Naopak letos přibude další pár spojů z Nové Pece na Jelení Vrchy a zpět. Letošní spoje jsou navíc rozloženy tak, aby lépe navazovaly na přípoje vlaků od Černého kříže nebo od Českých Budějovic.

„Obliba takzvaných Zelených autobusů a cyklobusů jezdících po Šumavě rok od roku stoupá. Během loňských letních prázdnin přepravily naše cyklobusy po Šumavě více než 8 tisíc jízdních kol. Letos očekáváme minimálně stejný zájem jako loni,“ sdělil Jaroslav Vejprava, ředitel ČSAD autobusy Plzeň.

Projekt turistické ekologické dopravy v Národním parku Šumava organizují Správa Národního parku Šumava a ČSAD autobusy Plzeň. Obliba tzv. Zelených autobusů a cyklobusů každým rokem roste. I díky nim se daří do Plzeňského kraje lákat ze všech koutů republiky stále více turistů, kteří si mohou po celé léto užít nádherných cyklistických, ale i pěších tras v nedotčené přírodě.

Vedle tzv. Zelených autobusů, které objednává Správa Národního parku Šumava, nabízí ČSAD autobusy Plzeň až do konce září i rozšířenou nabídku spojů včetně přepravy jízdních kol na regionální lince ze Sušice přes Srní a Modravu až na Kvildu.

Bližší informace o cyklobusech a Zelených autobusech na Šumavě včetně jízdních řádů lze nalézt na www.csadplzen.cz/sumava.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka