Na volnočasové aktivity dětí a mládeže rozdělí Plzeň 1,93 milionu korun. Třeba Junáku a Salesiánům

Zastupitelé města Plzně schválili rozdělení neinvestičních dotací určených na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže pro rok 2016. Celkovou částkou ve výši 1,93 milionu korun podpoří 118 žádostí.

Cílená propagace v Plzni

Cílem programu, který vyhlásil magistrátní odbor školství, mládeže a tělovýchovy, je podpora volnočasových vzdělávacích a výchovných programů v rámci mimoškolních aktivit dětí a mládeže jako prevence sociálně patologických jevů. 

„Celkem jsme přijali 123 žádostí o poskytnutí finanční dotace zaměřené na volnočasové aktivity dětí a mládeže, přičemž celková požadovaná finanční částka dosáhla 7 469 561 korun,“ přiblížila Eva Herinková, náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí. Žádosti si převzala k posouzení Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Plzně, doporučila k poskytnutí finanční dotace celkem 118 žádostí ve výši 1,93 milionu korun. 

Přidělené částky se pohybují od sumy pět tisíc korun až po částku ve výši 170 tisíc korun. Tu zastupitelé schválili pro Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň, které provozuje celoroční zájmovou činnost s mládeží ve 49 kroužcích a 64 útvarech v oblasti hudební, jazykové, výtvarné, pohybové, sportovní, základech křesťanství i volnočasový klub Balón.

Volnočasové programy navštěvuje pravidelně i náhodně zhruba 350 dětí a mládežníků. Dotaci žádalo středisko především na sportovní, výtvarné, hudební a kancelářské potřeby, zemní plyn, elektrickou energii, vodné, stočné, opravy a údržbu objektu a další. 

Částku přesahující 100 tisíc korun získalo ještě také zájmové sdružení Junák – český skaut (okres Plzeň – město), který zastřešuje činnosti devíti skautských středisek a více než 50 oddílů, v nichž se pravidelně sdružuje zhruba 1550 členů. Dále také SHM Klub Plzeň, který nabízí zájmové kroužky i pobytové akce, otevřený klub Plachetnice i další činnosti a sdružuje zhruba 170 členů ve věku šest až 18 let. Mezi dalšími subjekty, které uspěly se žádostí, jsou například Sportovní klub moderní gymnastiky Slovan Plzeň, Spolek Rytíře Krušníka, zájmové sdružení Blízký soused, Občanské sdružení Kultura pro mládež, Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy, Středisko volného času RADOVÁNEK a jiné. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka