Na Vysoké u Plzně vzniknou singltreky pro bikery

Rada Plzeňského kraje schválila záměr zahájení přípravy vybudování Sportovního centra Vysoká Plzeň, jehož hlavní náplní bude systém jednosměrných stezek pro terénní cyklistiku – singltrek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Součástí bude zázemí, které zajistí kapacity pro parkování, občerstvení a ubytování návštěvníků centra i technickou správu celého centra včetně údržby stezek.

V současné době narůstá obliba areálů v režimu singltrek. Jedná se o specifické terénní cyklistické stezky, široké na jedno kolo, jednosměrné s různou obtížností. V kraji žádný singltrekový areál projektovaný podle speciální metodiky neexistuje.

V Plzeňském kraji se jako optimální ke zřízení areálu singltreku jeví prostor Vysoká u Dobřan. V současnosti prostor slouží pro sportovní potřeby zejména automobilových soutěží. Cykloklub Plzeň, z.s., založil spolek Vysoká Plzeň, z.s., a to za účelem přípravy, budování a správy infrastruktury pro cyklistickou dopravu, zejména vybudování centra terénní cyklistiky v oblasti polesí Vysoká u Plzně. Spolek též inicioval jednání mezi dotčenými subjekty s cílem realizovat stavbu Sportovního centra Vysoká Plzeň. V rámci dotačního programu Podpora rozvoje cykloturistiky a cyklistické dopravy v PK v roce 2017 (schváleno ZPK 10. 4. 2017) byla již poskytnuta spolku investiční dotace ve výši 500 tisíc korun na zpracování pověřovací studie systému lesních cest pro cyklisty (singltrek) a zázemí bikecentra v polesí Vysoká u Plzně.

Realizací této stavby by se zvýšil turistický ruch v regionu a sportovní nabídky v kraji jak pro jeho obyvatele, tak pro návštěvníky. Osloveni byli i představitelé obcí Dobřany, Útušice, Čižice, Štěnovice, Chlumčany a Statutární město Plzeň. Cílem bylo tento záměr společně posoudit a probrat oblasti možné spolupráce při realizaci projektu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 7 roky

    nezapomínal bych ale na přípojný singletrack z Plzně... (pod Černicemi a Valík) :)

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka