Na záchranné stanici živočichů je svině - zakrslá. Nechcete ji?

Šéf záchranné stanice živočichů v Plzni Karel Makoň přiznává, že něco podobného viděl poprvé v životě. Prase velikosti hodně malého psa ve zlato-černém provedení, chovající se jako domácí mazlíček.

Cílená propagace v Plzni

Překvapený byl i Makoňův kolega a kamarád Viktor B., bydlící kousek od Plzně, když mu na zahradě u chaty dva dny mini prase „rovnalo“ trávník a záhony. "Než mi zavolal, snažil se na lokalitě vypátrat, komu zvíře patří, ale to se mu bohužel nepodařilo. Pravděpodobně ho někdo do chatové osady pod les úmyslně dovezl a vyhodil," líčí Karel Makoň.

 Ztrátu domácího mazlíčka nikdo nenahlásil ani na záchrannou stanici, ani na příslušný obecní úřad. Zvíře není nikterak označené a jeho původ nelze prokázat.

"Takže pokud byste někdo měl zájem o nového kamaráda, máte vyhovující a hlavně dostatečně zabezpečené chovatelské zázemí a určité zkušenosti s chovem těchto zvířat, tak vám můžeme prasátko nabídnout k dalšímu chovu třeba i s opuštěnými morčaty, kterých momentálně máme také hodně," konstatuje Makoň s tím, že prasátko je částečně ochočené, ale není úplně krotké. Vhodné je zejména k dětem a na trávník či zahrádku k rodinnému domu. Za pouhou jednu hodinu dokázalo komplet „zrychtovat“ trávník ve voliéře na stanici. "Čím dříve se najde nový majitel, tím lépe," dodává zvířecí záchranář.

foto: desop plzeň 

Komentáře

  • Před 5 roky

    Dobrý den mám velký zájem mám zkušenosti velkou zahradu 3 děti a vietnamská prasata dvě velká a 4 malé ??

  • Před 5 roky

    Dobrý den,měla bych zájem splňuji všechny podmínky mám zkušenost i dům se zahradou a 2 děti

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka