Na zámku v Červeném Poříčí v sobotu spisovatelé a výtvarníci přivítají léto

Vítání léta na zámku v Červeném Poříčí se pomalu začíná stávat tradiční akcí autorů plzeňského Střediska západočeských spisovatelů, jimž sekundují i jejich kolegové výtvarníci.

Cílená propagace v Plzni

Letos umělci slaví na Poříčí již třetí ročník s názavností na předchozí tři ročníky, konané ve spolupráci zámku a Galerií města Plzně, jež akci předcházely. Program i letos přináší vedle prezentace poezie divadelní představení v zámecké kapli.
Nedílnou součástí posledních dvou ročníků je i vyhlášení vítězů soutěže Dopiš povídku..., pořádané s Plzeňským deníkem!

Vítání léta bylo vždy doménou umělců, literátů, básníků a hudebníků. Již od antiky, renesanci a baroko nevyjímaje, se umělci a jejich obdivovatelé scházeli, aby společně vzdali hold tomuto krásnému období. Proto zámek Červené Poříčí připravil ve spolupráci se Střediskem západočeských spisovatelů Vítání léta na zámku Červené Poříčí. Nebudou však chybět ani hudebníci a dramatičtí umělci.

Program:

25. 6. 2016 - Vítání léta na zámku Červené Poříčí

Obrazy vystaví: Květa Monhartová, Helena Vendová, Václav Fencl.

14-15 hod. - Autorská čtení:

Zpěv: Natálie Šmausová

Jan Sojka - Krypty

Václav Engler - Květy okamžiků

David Růžička - Archibásně

Václav Fencl - Básně

Milan Čechura - Recitál s kytarou

14.50 - Vyhlášení soutěže s Plzeňským deníkem Dopiš povídku.

 Hudební vložka.

15-16.30 hod. - U kávy v oblacích (aneb s rybou na talíři) Vystoupení, které vychází z opravdových životních příběhů tří českých básníků - J. Ortena, J. Hory a J. Kainara. Jejich osudy se více propojí až po jejich smrti, kdy se všichni tři postupně setkávají v nebeské kavárně. Každý z básníků si z pozemského života přinese nějakou vzpomínku na událost, kterou ještě musí sám dořešit ... Celá hra vychází z jejich deníkových záznamů, dopisů a je doplněna výběrem z jejich poezie. Ukázku z představení provede těleso Světlonoš(ž)ky, které vystupuje v rámci mezigeneračního dobrovolnického centra TOTEM.

Pořádá:  Středisko západočeských spisovatelů v Plzni, zámek Červené Poříčí


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka