Na zateplení školky v centru město Plzeň získá dotaci přes půl milionu korun

Plzeň, respektive její třetí městský obvod, získá dotaci ve výši zhruba 551 tisíc korun na projekt, díky němuž loni zateplila zadní pavilon 49. mateřské školy v Puškinově ulici.

Cílená propagace v Plzni

 S přijetím dotace z ministerstva životního prostředí ve výši 520.599 korun a ze státního fondu životního prostředí ve výši 30 623 korun souhlasila dnes Rada města Plzně, schvalovat jej ještě budou zastupitelé. 

„Projekt spočíval v zateplení obvodových stěn, střešního pláště a výměně zbývajících původních otvorových výplní pavilonu číslo dva u této školky. Stavební firma práce zahájila 19. listopadu 2015, dokončila 21. prosince 2015,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Přijetím dotace v rámci Operačního programu životní prostředí dojde k výplatě 90 procent způsobilých výdajů vynaložených při realizaci projektu. 

Projekt byl předfinancován plně z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 3 a do něho bude také poukázána poskytnutá dotace. Městský obvod Plzeň 3 se tak bude podílet na spolufinancování nezpůsobilých výdajů a povinného desetiprocentního podílu na celkových způsobilých veřejných výdajích, v souhrnu tedy z jeho rozpočtu půjde částka necelých 580 tisíc korun. Podpora ve vztahu k celkovým výdajům projektu představuje 48,99 procenta.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka