Náměstí Generála Píky v Plzni oživí nová zeleň

Na 1. etapu projektu obnovu a úpravu zeleně na náměstí Generála Píky v Městském obvodu Plzeň 2 Slovany přispěje město 273,5 tisíci korunami.

Jarní servisní akce AUTO CB

Prostředky budou uvolněny z Fondu životního prostředí města Plzně. Poskytnutí příspěvku schválili zastupitelé.

Projekt na oživení náměstí Generála Píky zpracovala Správa veřejného statku města Plzně. Vzhledem k cenové výši a náročnosti je realizace sadové úpravy rozdělena na více etap a Městský obvod Plzeň 2 – Slovany požádal o poskytnutí dotace z Fondu životního prostředí města Plzně. „Nově upravené a oživené náměstí nabídne obyvatelům Plzně kulturní prostor pro odpočinek. Zeleň také přispěje k odclonění hluku z frekventované Koterovské třídy a zlepší mikroklima místa," uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

„Mezi Koterovskou ulicí a bytovými domy od ulice Částkova k bazénu v posledních letech často dochází k vývratům stromů a pádům větví. Příčinou je historicky špatně zvolená skladba dřevin, která odpovídá spíše výsadbě lesa. K tomu všemu dřeviny stárnou. Bylo potřeba rychle jednat," řekl starosta slovanského obvodu Lumír Aschenbrenner.

První etapa úpravy zeleně bude zahrnovat kácení 18 vzrostlých stromů, které byly jednak nevhodně umístěny, případně byly ve špatném stavu, dále pak kácení menších dřevin a drobnějších keřů. V rámci úpravy bude vysazeno 26 kusů alejových stromů (javory, jilmy, břízy, jeřáby, muchovníky) a vytvořena dlouhá vlnovka z keřových záhonů (nízké keře okrasné květem i podzimním vybarvením listů, celková plocha 420 m2) doplněná o jarní cibuloviny zejména narcisy. Dále bude provedena regenerace trávníků po nových výsadbách, odstranění stávajícího a instalace nového mobiliáře.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka