Šumavská návštěvnická centra na Srní a Kvildě zabodovala v soutěži

Návštěvnická centra Srní a Kvilda zvítězila v soutěži DestinaCZe 2017 ČR v kategorii Eko-friendly. Stala se tak atraktivitami dbající na ochranu přírody a fungující na principu udržitelného cestovního ruchu.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Vnímám cenu centrály cestovního ruchu – CzechTourism, která má významný kredit v ČR, jako část ocenění za naši dlouhodobou práci při přípravě a budování takto složitých projektů. Je také významným signálem pro povedený projekt, o který má veřejnost mimořádný zájem. Zbývající část ocenění zcela jistě patří také našim zaměstnancům návštěvnických center, kteří se denně velmi trpělivě starají o návštěvníky,“ komentuje získané ocenění náměstek ředitele Správy NP Šumava Miloš Juha.

Návštěvnické centrum Kvilda, bylo otevřeno v srpnu roku 2015 a návštěvníci se zde mohou projít výběhem přímo mezi jeleny. O rok později skoro 3 kilometry dlouhý okruh doplnil výběh s rysy.

Do Návštěvnického centra Srní mohli zavítat první návštěvníci v říjnu roku 2015. Ve skoro čtyřhektarovém výběhu mohli pozorovat vlčí smečku čítající šest vlků. V současné době, žije v areálu devět vlků.

Součástí obou Návštěvnických center jsou také energeticky pasivní budovy s technologiemi příznivými pro životní prostředí, které ale nepostrádají punc domů klasické šumavské architektury. Uvnitř jsou expozice věnované vlkům, jelenům a rysům a také potřebné zázemí pro návštěvníky.

„Návštěvnická centra se už v prvním roce svého provozu stala nejnavštěvovanějšími místy Národního parku Šumava. V roce 2016 je navštívilo 300 tisíc lidí, v letošním roce, do konce října, to bylo 270 tisíc návštěvníků,“ dodává mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák.

Návštěvnická centra Srní a Kvilda jsou v provozu po celý rok.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka