Nejlepší plzeňský jezdec najezdil v květnu na kole do práce téměř 2000 kilometrů

Plzeňské výsledky soutěžní kampaně Do práce na kole budou vyhlášeny ve středu 7. června v 18 hodin v DEPO2015 (Presslova 14).

Cílená propagace v Plzni

Dvou až pětičlenné pracovní týmy soutěžily celý květen v Plzni a dalších českých městech v dojíždění do práce na kole. Mohly také běhat, chodit pěšky či se jinak dopravovat na vlastní pohon, například na koloběžkách, bruslích apod. Cílem kampaně bylo hravou formou přivést co nejvíce lidí k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Nejlepší jezdci ujeli při cestách do práce na kole téměř 2000 kilometrů.

Vítězové jednotlivých soutěžních kategorií v Plzni si odnesou věcné ceny a mohou se těšit i na doprovodný hudební program dua Dáma s hranostajem. Mezi cenami jsou poukazy na cykloservis, cykloprůvodce, poukazy na využívání sdílených kol, ale i různé nápoje a gurmánské speciality. Celá akce v DEPO2015 je zdarma a je otevřena všem zájemcům, tzn. i těm, kteří se do letošní kampaně DO PRÁCE NA KOLE nezapojili, ale třeba jen fandili svým kolegům. V Plzni v letošním ročníku kampaně soutěžilo 619 zájemců ze 152 firem a institucí. Soutěžilo se v kategoriích – výkonnost a pravidelnost dojíždění a pro firmy byla vypsána soutěž cyklozaměstnavatel roku. Motto letošního ročníku znělo: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačovalo, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru.

„V celé naší zemi soutěžící najezdili, naběhali nebo ušli 2 714 487 zelených kilometrů. Výsledky Plzeňanů budou známy a vyhlášeny již tuto středu. Již teď víme, že více než polovina soutěžících Plzeňanů jezdila pravidelně a absolvovala za měsíc alespoň 66 % všech svých cest do práce na kole, během či pěšky,“ přibližuje výsledky Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole. „Téměř 50 plzeňských účastníků najezdilo za měsíc přes 500 km, nejlepší zdejší běžec naběhal přes 200 kilometrů. To jsou skvělé výsledky a my doufáme, že to lidi bavilo a budou v tom pokračovat alespoň do podzimu a pak znovu na jaře“ uzavírá Konečný.

Ve středu 7. června od 17 do 18 h, před Vyhlášením výsledků Do práce na kole, je v DEPO2015 otevřena pro všechny zájemce veřejná cyklodílna. Je možné si zde spolu se zkušenými mechaniky ze spolku Plzeň na kole spravit či seřídit kolo. Městská policie zde bude také značit omezený počet kol syntetickou DNA, která usnadňuje identifikaci při jeho zcizení. Značení kol je možné si domluvit i kdykoliv u Městské policie na tel. čísle 378 036 931.

Podrobné informace o kampani DO PRÁCE NA KOLE v Plzni, o partnerech soutěže, výhrách i všech doprovodných akcích lze nalézt na www.dopracenakole.cz/plzen. Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje spolek Plzeň na kole (www.plzennakole.cz) za podpory Nadačního fondu Zelený poklad (www.zelenypoklad.org) a dalších partnerů.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.06.2017 13:12



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka