Nejlepší výčepní 2017 končí úřadování

Vítěz soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017 Miroslav Štych ve středu načepoval první půllitry piva Pilsner Urquell, vyrobeného po letošním rozšíření varny.

Cílená propagace v Plzni

Navíc uzrálého v nových cylindrokonických tancích. Za účasti staršího obchodního sládka Plzeňského Prazdroje Václava Berky se tak stalo v restauraci Lékárna, na plzeňském Náměstí Republiky, kamžto sudy dovezla formanka s koňmi.

„Kdo jiný, než nejlepší výčepní loňského roku by měl toto pivo načepovat poprvé,“ komentuje starší obchodní sládek Václav Berka, který pivo v pondělí v pivovaru degustoval a odsouhlasil, že chuť a kvalita Pilsner Urquell se nemění ani po 176 letech a že pivo může být distribuováno spotřebitelům.

Naražení sudu je jednou z posledních slavnostních aktivit Miroslava Štycha v roli nejlepšího výčepního plzeňského piva, zanedlouho totiž bude vyhlášen vítěz Pilsner Urquell Master Bartender pro rok 2018. „Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je už tradicí a výrazně přispívá ke zvyšování úrovně čepovaného piva, obnovuje hrdost na tuto profesi a motivuje výčepní k co nejlepší práci. Ať už jde o péči o půllitry, způsob čepování, ale také třeba jednání s hosty, které rovněž posuzujeme. Na srpnové finále jsme již vybrali z úvodních kol, kterých se v květnu a červnu zúčastnilo 250 soutěžících, 22 finalistů z ČR a 8 ze SR. A rok od roku jsou lepší a lepší,“ dodává Václav Berka. Vítěz letošního klání Pilsner Urquell Master Bartender bude slavnostně oznámen 16. srpna v Plzni.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka