Nejméně 600 akcí zajistí Měšťanská beseda od roku 2019

Rada města Plzně schválila parametry pro provozování Měšťanské besedy od ledna 2019.

Cílená propagace v Plzni

Stanoví, že se v tomto nejvýznamnějším plzeňském kulturně společenském centru uskuteční ročně minimálně 400 kulturních akcí a alespoň 200 akcí ostatních. Město Plzeň, jež Besedu vlastní, tak chce zajistit efektivní využití objektu a nabídnout veřejnosti bohaté spektrum kulturních a společenských aktivit. Vloni všechny akce v Měšťanské besedě navštívilo přes sto tisíc lidí.

„V říjnu 2017 jsme schválili záměr dalšího provozování Besedy od 1. ledna 2019. Počítáme s tím, že se město stane stoprocentním vlastníkem a provozování besedy dostane na starost obchodní společnost DOMINIK CENTRUM s. r. o., která od příštího roku bude zajišťovat provoz Měšťanské besedy. Proto jsme připravili návrh základních parametrů zajišťované veřejné kulturní služby včetně dalších požadavků na využití objektu, které se stanou povinným rámcem pro provozovatele. Vzhledem k významu Besedy nově také navrhujeme vznik Dramaturgické rady Měšťanské besedy, která se stane poradním orgánem. Minimálně jednou ročně bude monitorovat a vyhodnocovat plánovaný dramaturgický plán aktivit na daný rok a také cenovou politiku Besedy s ohledem na vývoj kulturního trhu,“ vysvětlil první náměstek primátora Martin Baxa.

„Od roku 2019 je navržena realizace povinných kulturních produkcí ve stanovených kategoriích v počtu minimálně 400 kulturních akcí ročně. Roční odměna za zajišťování provozu a kulturních služeb je stanovena na částku 10 milionů korun bez DPH. Minimální počet ostatních akcí je stanoven na 200 akcí ročně,“ doplnila Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně, který návrh připravil.

V roce 2017 se v Měšťanské besedě uskutečnilo celkem 1172 akcí, z toho 786 kulturních. Celková návštěvnost objektu loni činila 100260 návštěvníků, z toho na kulturní akce přišlo 74343 návštěvníků. Počet povinných kulturních produkcí byl 480, ostatních akcí 465, roční odměna za zajišťování provozu a služeb v objektu činila 11,75 mil. Kč bez DPH.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka