Nejstarší Češka Marie Behenská ve čtvrtek v Plzni slaví 110. narozeniny

Speciální jídelníček nedodržuje, ráda si dá před spaním kapičku becherovky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tvrdí, že důležité je nepočítat roky, nerozčilovat se a být trpělivá a v pohodě. Ostatně při jedné z minulých oslav potvrdil jeden z jejích vnuků, že právě tohle babička celý život umí. Paní Behenská pochází z z jihočeské Blatné a dnes žije na plzeňských Slovanech. Vyrostla v právnické rodině, její muž byl také právník ona se věnovala hlavně domácnosti. Dnes bydlí spolu s osmdesátiletou dcerou a  pomáhají jí také dvě ošetřovatelky. Ještě loni se chlubila, že nebere žádné léky, přiznala ale, že už ji nebaví televize, v níž sledovala hlavně zprávy, a nejraději dřímá v křesle.

Rodina oslavu teprve chystá, bude příští týden a popřát přijdou jako každý rok i představitelé plzeňských Slovan. Při loňských 109. narozeninách si Marie Behenská s gratulanty připila sklenkou sektu.    


Komentáře

  • Před 9 roky

    Dobrý den! Jmenuji se Waclaw Jan Kroczek Jsem dopisovatel Gerontology Research Group. (www.grg.org) Je to vědecká organizace, která zkoumá fenomén extrémní dlouhověkosti. S potěšením mohu oznámit, že paní Marie Behenská je poprvé za 10 let s bydlištěm v České republice, která oslavila své 110 narozeniny. Paní Behenská je také nejstarší obyvatelé Střední Evropy. Chtěl bych vás požádat, abyste kontaktovat rodinu paní Marie Behenskiej s dotazem, jaké faktory hrály rozhodující roli v dlouhověkosti paní Marie Behenskiej. Ještě jednou, nabízím své vřelé gratulace a přání všeho nejlepšího pro dobré zdraví! Můj kontakt: waclawjankroczek.grg@interia.pl

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka